Mobilhuller i Danmark – her skal du være opmærksom

Danmark burde være let at give super finmasket mobildækning, men mange danske mobilbrugere døjer stadig med mobilhuller.

Mobilhuller i Danmark – her skal du være opmærksom

Danmark er et lille og fladt land. Der er ikke meget spræl i landskabet sammenlignet med de naboer, vi har omkring os – for slet ikke at tale om mange andre lande. Fordelen ved at være en lille fladt land er, når vi ser på det med mobildækningsbriller, at det er et forholdsvis let land at bygge netværk i. Alle forudsætninger for at bygge et velfungerende mobilnet i Danmark er tilstede, i hvert fald landskabsmæssigt.

Mobilhuller i Danmark

Det betyder dog også, at de fleste af os forventer en virkelig god mobildækning og tålmodigheden slipper hurtigt op, hvis vi ikke kan streame musik og video selv derude, hvor køerne synes det begynder at blive for bondsk. Faktum er, at der er masser af mobilhuller i Danmark. Det vidner det nye mobildækningskort, som vi har bygget på her på telepris.dk.

Du kan selv tjekke kortet ud her: Mobildækningskort over Danmark.

Der kan du se, hvordan mobildækningen er generelt i Danmark samt, hvordan den er hos de enkelte teleselskaber.

Du kan bidrage med din egen oplevelse af mobildækningen med dit teleselskab, her:

Se også: Mobiltelefoner med mindst mobilstråling

Hvad skal du gøre hvis mobildækningen er dårlig for dig?

Oplever du ofte mobilhuller med dit nuværende mobilabonnement, så skal du gøre følgende ting:

  1. Find ud af, hvilket netværk dit teleselskab benytter. Du kan se en oversigt her: Hvilket netværk benytter teleselskaberne?
  2. Herefter benytter du så vores værktøj til at se kvaliteten af mobildækningen i Danmark og i det postnummer, hvor du ofte bruger din mobil. Så kan du se, om andre også døjer med samme problemer med mobilhuller.
  3. Oplever andre også mobilhuller i mobildækningen der, hvor du bor og bruger din mobil, så tjek de andre netværk i Danmark for at se, om de giver bedre mobildækning.
  4. Oplever andre ikke mobilhuller i samme område som dig, bør du undersøge antennekvaliteten på din mobil. Dårlig antennekvalitet påvirker oplevelsen af mobilnettet på negativ måde. Har du en mobil med god antennekvalitet, vil den give en bedre mobildækning end en mobil med dårlig antennekvalitet. Du kan sammenligne antennekvalitet på mobiltelefoner i Danmark her: Mobiltelefoners antennekvalitet.

Se også: Nyheder om mobildækning og netværk