mobilabonnement til under 100 kroner

Mobilabonnementer: Vi får mere for pengene i dag end for 1 år siden

De fleste af os finder det samme beløb frem hver måned, når der skal betales for mobilabonnementet, men vi får mere for pengene. I hvert fald når man ser på tallene for 1. kvartal 2016 og 1. kvartal 2017, som er de seneste tal, Energistyrelsen har kigget på i deres nyeste telestatistikker, som netop er blevet præsenteret.

Se også: Guide til de bedste mobilabonnememter

Mere mobilforbrug for pengene

På mobilområdet konkurrerer de fleste mobilselskaber om at tilbyde den bedste pakke. Denne udvikling skal ses i lyset af det stigende antal smartphones, hvor brug af data i dag er en integreret del af forbrugsmønsteret.

De fleste teleselskaber markedsfører et abonnement med taletid, fri sms og mms samt data med en fast mængde data inkluderet. I januar 2016 kunne man for 89 kroner få 12 timers taletid og 12 GB data samt fri
sms og mms, hvor man i januar 2017 for samme pris, udover fri sms og mms, kunne få fri taletid og 20 GB data.

Den store pakke kunne i januar 2016 fås til 109 kroner med 20 timers tale og 20 GB data samt fri sms og mms. I januar 2017 kunne denne pakke fortsat fås med samme indhold til 109 kroner, men for 10 kroner mere kan man nu, udover fri sms og mms, få fri taletid og fri data til 119 kroner.

De fleste selskaber udbyder pakker med fri taletid. Den billigste ”fri-talepakke” kunne i januar 2017 fås til 89 kroner, og udover fri tale indeholder den fri sms og mms samt 20 GB data. I januar 2016 kostede det 109 kroner, og så kun med 8 GB data.

Se også: Find billig mobilabonnement

 

EU har ændret mønstret

Med de nye EU-regler for roaming i EU, altså prisen for at bruge mobilen i udlandet (inden for EU’s grænser), så er der sket ret store ændringer på det danske mobilmarked.  I dag skelner flere teleselskaber mellem mobilabonnementer, der kun kan bruges i Danmark og mobilabonnementer, der også kan bruges i EU og udlandet.

Abonnementer, der kun kan bruges i Danmark, er betydeligt billigere end EU-pakkerne, så det bliver spændende at se, hvilke tal Energistyrelsen hiver frem til næste halvårsrapport over den danske telestatistik.

Du kan se en guide til de bedste mobilabonnementer der kan bruges i EU og de bedste mobilabonnementer der kun kan bruges i Danmark.

Se også: Nyheder om mobilabonnementer

Skriv et svar