Bedste mobilabonnement til familier: Telenors nye mobilabonnementer mod TDC’s

Telenor har lanceret en række nye mobilabonnementer, som de selv siger er specielt gode for familier. Vi ser nærmere på dem og sammenligner med TDC.

Bedste mobilabonnement til familier: Telenors nye mobilabonnementer mod TDC’s

Hvor godt et tilbud er Telenors familierabat egentlig, når det drejer sig om de nye mobilabonnementer, som Telenor netop har lanceret? Det ser vi nærmere på her.

 

Telenor har oppet sig med en række nye mobilabonnementer med fokus på data og roaming med Roam Away. Men også familier har Telenor sat fokus på. “Telenor har markedets skarpeste tilbud til familierne”, lyder det. Men har de så også det?

Blandt de nye mobilpakker, som Telenor har lanceret i dag, er der to familiepakker på 20 eller 40 GB. For en familie med tre eller flere abonnementer koster et Telenor abonnement med 20 GB + Roam Away helt ned til 99 kr. pr. måned pr. person.

Lad os sige en familie består af fire personer.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på de bedste familieabonnementer

Fri+ med 20 GB data

Mobilabonnementet med 20 GB data og fri tale, sms og mms koster for første medlem i familien 199 kroner.

Andet familiemedlem må slippe 149 kroner for dette mobilabonnement, mens tredje og fjerde kan nøjes med 99 kroner hver. Det svarer til 546 kroner om måneden og så får hvert medlem 20 GB data og fri tale, sms og mms samt gratis roaming i 36 lande i Europa med 10 GB data til brug i udlandet.

Se mere her.

Fri+ med 40 GB data

Mobilabonnementet med 40 GB data og fri tale, sms og mms koster for første medlem i familien 249 kroner.

Andet familiemedlem må slippe 199 kroner for dette mobilabonnement, mens tredje og fjerde kan nøjes med 149 kroner hver. Det svarer til 746 kroner om måneden og så får hvert medlem 40 GB data og fri tale, sms og mms samt gratis roaming i 36 lande i Europa med 10 GB data til brug i udlandet.

Se mere her.

Både Fri+ med 20 og 40 GB inkluderer også 100 GB gratis lagerplads i OneDrive. 50 GB koster normalt 14 kroner om måneden.

Bedste familieabonnement: Telenor vs TDC

En konkurrent, der også fokuserer meget på familier, er TDC. De tilbyder også to mobilabonnementer i samme boldgade som Telenors.

De har et mobilabonnement med fri tale, sms og mms samt 8 GB data. Det er selvfølgelig noget mindre data end de 20 GB hos Telenor, men til gengæld kan man vælge to gratis tjenester hos TDC, for eksempel TDC Play Musik og TDC Play Film- & Seriepakken.

Se mere her.

Benytter man sig af de to tjenester, så trækkes dataforbruget, som de genererer, ikke fra de 8 GB data, der er inkluderet i mobilpakken.

Et familieabonnement hos Spotify eller Apple koster 149 kroner og kan bruges af op til fem personer og Netflix koster fra 89 kroner om måneden – man vil så kunne spare 238 kroner om måneden på den konto.

En familie med 4 skal betale 556 kroner for TDC’s mobilpakke med 8 GB data. Telenors tilbud er altså 10 kroner billigere. Streamer man hverken musik eller film, så kan det altså bedst svare sig at benytte sig af Telenors tilbud, da man får mere data inkluderet.

Rejser familien ofte til udlandet, er Telenors tilbud endnu bedre, da man får Roam Away med 10 GB data om måneden til brug i 36 lande i EU. TDC har en tjeneste, der hedder TDC Rejseklar EU, men den indeholder kun 500 MB data – det kommer man ikke langt med!

 

Se også: Teleselskaber med rabatter og tjenester til familier

 

TDC har også et mobilabonnement med 40 GB data inkluderet og det koster for en familie med 4 personer samlet 656 kroner og inkluderer tre tjenester. Altså 90 kroner billigere end Telenors tilbud og man kan både slippe for at skulle betale for musik- og filmstreaming-tjenester – som ovenfor en besparelse på 238 kroner om måneden.

Se mere her

Som det var tilfældet i det andet eksempel, så udmærker Telenor sig med Roam Away med 10 GB data til brug i udlandet, så igen: Rejser familien ofte til udlandet, kan det være en fordel med Telenors tilbud.

 

Andre tilbud til familier

Er man iøvrigt ligeglad med gratis roaming i udlandet eller inkluderede tjenester og fordele, men gerne vil samle alle familiens abonnementer ét sted, så har Oister et mobilabonnement med 10 timers tale og 20 GB data til 99 kroner = 396 for en familie på fire.  Se deres tilbud her.

Telmore har 10 timer tale og 30 GB data for 129 kroner om måneden = 516 kroner for en familie på fire om måneden. Se deres tilbud her.

Bedste tilbud til familier?

Det er ikke så lige til at afgøre, hvorvidt Telenor har Danmarks bedste tilbud til familier, når det drejer sig om mobilabonnementer. Det kommer noget an på familiens behov. Det skal også bemærkes, at Telenor giver mulighed for at blande indholdet af data hos en familie, så to medlemmer for eksempel kan vælge 40 GB og to andre 20 GB.

Min vurdering er, at TDC med tjenester som musik, tv-serier og film vil være mere attraktive for de fleste familier end at kunne tage 10 GB data med sig til udlandet – så ofte rejser de fleste nok ikke. Rejser man meget i forskellige lande, kan det naturligvis være en fordel, men ellers kan man forholdsvis billigt købe et datakort i det land, man rejser til, og sætte det i en mobil eller tablet.

Under alle omstændigheder er Telenors familiepakker blevet betydeligt mere attraktive end de tidligere har været.

Se også: Stor oversigt til mobilabonnementer til familier

 

Sidste tilføjelse til historien

Vi følger op med den seneste udvikling om temaet. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. 9/5/2016 pustede redaktionen nyt liv til historien med fortællingen Mobilabonnementer til en kedelig sommerferie – Historien bringes videre her. Få også seneste nyt om emnet her.