Mobilabonnement med lossless musikstreaming?

Der findes musikstreaming-tjenester med lossless lyd, men kan man få lossless musikstreaming inkluderet i et mobilabonnement? Få svaret her.

Mobilabonnement med lossless musikstreaming?

Siden Apple tidligere i denne uge lancerede lossless lyd i deres musikstreaming tjeneste, Apple Music, så har der været megen snak om musik i høj kvalitet. Og der er faktisk flere musikstreaming-tjenester som tilbyder lossless lyd. Men spørgsmålet her er, om man kan få lossless lyd inkluderet i et mobilabonnement? Læs med her og få svaret.

Det er nemlig blevet meget populært at få streamingtjenester gennem mobilabonnement. Her opnår man ofte en bedre pris og et bedre overblik. Her er det alt fra film og tv, sport, lydbøger og selvfølgelig musik, som teleselskaberne tilbyder. Men inden du bare skal have lossless lyd, fordi alle snakker om det, så lad os finde ud af hvad det er.

Se også: Find bedste pris på hovedtelefoner

Hvad er lossless lyd og kan du høre forskel?

Hvad er lossless lyd egentlig? De fleste af os lytter allerede til musik via streaming. Her er afspilles der i et komprimeret format (som regel AAC ved 256-320 kbit/s), som kræver mindre båndbredde og samtidig er i god kvalitet. Langt de fleste er fint tilfredse med denne lydkvalitet.

Der er dog alligevel et stykke fra komprimeret 256kbit/s lyd til virkelig god lossless lyd i CD-kvalitet. Og måske vil du rent faktisk kunne nyde godt af det, alt efter hvor gode dine ører er og hvor du lytter til musik. Lytter du til musik i stille omgivelser, så vil forskellen være lettere at høre. Hører du mest musik på farten, så er det tæt på umuligt at høre forskel.

Der er også et større krav til udstyret med lossless lyd. Rigtig lossless kan nemlig ikke nydes med et par bluetooth-hovedtelefoner. Her skal der kabel til og hovedtelefoner eller højtalere af høj kvalitet.

Se også: Test af hovedtelefoner, headsets og tilbehør

Kan du få lossless musikstreaming i mobilabonnementet?

Der er ingen tvivl om, at lossless lyd er godt på vej frem. Musikstreaming-tjenesten Tidal var først med lossless lyd og senere er Deezer kommet med på vognen. Og senest er nu Apple Music og Amazon Music HD også med. Den største og mest kendte musiktjeneste, Spotify, har også annonceret, at de kommer med Spotify Hi-Fi – altså Spotify med lossless. Hvornår det kommer er ukendt, men mon ikke de har speedet processen op, efter deres største konkurrent også gik over til lossless.

Der findes flere teleselskaber i Danmark, som tilbyder mobilabonnementer med musikstreaming inkluderet eller med rabat. Dog er der ingen af disse, hvor man kan få lyd i lossless kvalitet. Gennem teleselskaberne er det nemlig standard musikstreaming-abonnementer, hvor det hos tjenester ofte koster ekstra for den højere kvalitet. Kun Apple Musik tilbyder lossless uden merpris, men denne tjeneste tilbyder ingen teleselskaber.

Så skal du have musikstreaming i højeste lossless lydkvalitet, så skal du ikke have det gennem dit mobilabonnement.

Musikstreaming inkluderet i mobilabonnementet

Kan du derimod fint nøjes med den normale lydkvalitet, så er der penge at spare på musikstreaming gennem dit mobilabonnement. Her kan du se de bedste priser på mobilabonnementer med musikstreaming.

#1 CBB

Fri tale, fri SMS/MMS og 50 GB data (12 GB i EU)
Musiktjeneste: TIDAL Premium inkluderet (normalpris: 99 kr.)
Pris: 159 kr./md.

Se aktuelle tilbud fra CBB her

#2 YouSee

Fri tale, fri sms/mms og 30 GB data på 5G (20 GB i 48 lande)
Musiktjeneste: YouSee Musik inkluderet
Pris: 169 kr./md.

Se aktuelle tilbud fra YouSee her

#3 Telmore

Fri tale, fri SMS/MMS og 20 GB data på 5G (15 GB i EU)
Musiktjeneste: TELMORE Musik
Pris: 169 kr./md.

Se aktuelle tilbud fra Telmore her

#4 Teleselskabet 3

Fri tale, fri SMS/MMS og 24 GB data (0 GB i EU)
Musiktjeneste: Deezer Premium (normalpris: 99 kr./md.)
Pris: 179 kr./md. med Deezer tilvalgt

Se aktuelle tilbud fra 3 her

#5 YouSee

Fri tale, fri sms/mms og 30 GB data på 5G (20 GB i 48 lande)
Musiktjeneste: YouSee Musik inkluderet
Pris: 199 kr./md.

Se aktuelle tilbud fra YouSee her

#6 Telenor

15 timers tale, fri SMS/MMS og 15 GB data (10 GB i 47 lande)
Musiktjeneste: TIDAL Family tilkøbes for 99 kr./md. (normalpris: 149 kr./md.)
Pris: 218 kr./md. med TIDAL Family tilvalgt

Se aktuelle tilbud fra Telenor her

#7 Telia

Fri tale og 30 GB data (11 GB i EU)
Musiktjeneste: Mulighed for tilkøb af Spotify Premium for 79 kr./md. (normalpris: 99 kr./md.)
Pris: 228 kr./md. med Spotify Premium tilvalgt

Se også: Guides til streaming og mobilabonnementer

Opfølgning på artiklen

Næste interessante historie om sagen kom frem. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 19/5/2021 publicerede redaktionen en artikel om De billigste mobilabonnementer til børn lige nu – Den finder du her. Se også seneste nyt om temaet her.