Ligger dit hjemmekontor i et sort mobilhul?

Ligger dit hjemmekontor i et sort mobilhul? Så benyt nyt online-værktøj til at finde teleselskabet med den bedste mobildækning.

Ligger dit hjemmekontor i et sort mobilhul?

Rigtig mange danskere arbejder hjemmefra for tiden og har gjort det i lang tid – formentlig bliver det også status de næste måneder. Da rigtig meget arbejde er bundet op på hurtig og fleksibel adgang til internettet, så kan det være komplet ødelæggende for en god arbejdsdag, hvis ens hjemmekontor ligger i et mobilhul med elendig dækning.

Hjemmekontor uden mobilhul

Mange har naturligvis internet i hjemmet via kabel til at dække ens internetbehov, men man er ikke ene om at bruge forbindelsen. Har man samtidig to børn hjemme og ens bedre halvdel, der alle har koblet deres computer, tablet og mobil op til nettet også, så er der pres på forbindelsen. En løsning kan være at bruge mobilen som WiFi hotspot til nogle af disse enheder eller at købe en mobil bredbåndsløsning til at aflaste det kablede internet og derved sikre en bedre internetdækning i hjemmet.

Der bliver også talt betydeligt mere i mobil, når man arbejder hjemmefra. For første gang i mange år steg antallet af minutter, der tales i mobil, i 1. halvår 2020. Mange har ofte en tendens til at nedtone vigtigheden af muligheden for at tale i mobil, da vi har mange andre måder at kommunikere på. Faktum er blot, at disse mange muligheder er afhængige af god internetforbindelse og er den presset af alle de opkoblede enheder, vi bruger i løbet af dagen derhjemme, så er det ikke en god løsning.

Se også: 5G bredbånd giver bedre hjemmekontorer

Mobilselskabers mobildækning – undgå mobilhul

Derfor er det også nødvendigt med god mobildækning til tale, når man arbejder hjemme. Det handler ikke kun om, hvor god dækning man har, når det gælder mobilt internet. Hvad gør man så, hvis man oplever dårlig mobildækning, der suger livet ud af hjemmekontoret, med ens nuværende mobilabonnemenet?

Man skal først og fremmest have styr på, hvilket netværk ens teleselskab bør benytte. Vi har tre netværk herhjemme: Fra TDC, 3 og så det fælles TT-netværk, som Telia og Telenor drifter. Se, hvilke teleselskaber der benytter de forskellige netværk.

Hvis du overvejer at skifte teleselskab for at få bedre mobildækning til dit hjemmekontor, så kan du benytte en ny online-oversigt til at se, hvordan mobildækningen er i dit postnummer og din kommune: Mobilselskabernes mobildækning.

Her kan du nøjagtigt se, hvordan mobildækningen er i Danmark med de forskellige netværk ud fra 2.500 danskeres besvarelser. På den måde får du et klart billede af, hvilke teleselskaber der har den bedste dækning i dit nærområde, så du undgår at ende i et surt mobihul. Det giver et rigtig godt udgangspunkt til at højne kvaliteten af dit arbejde, når du sidder på hjemmekontoret.

Du kan selv give bedømme kvaliteten af den oplevede mobildækning med dit teleselskab herunder:

Se også: Nyheder om mobildækning i Danmark