bedste billige projektor

Købeguide til projektor: Køb den rigtige ud fra disse råd

En god projektor er Guds gave til den, der sætter pris på store skarpe billeder uden at man skal en tur i biografen. Projektorers svinger meget i kvalitet og pris og man skal have styr på de mest væsentlige begreber for at gøre det rigtige køb, der passer til det, man vil bruge den til. Købeguide til projektorer.

En projektor er andet end bare et stort billede på et lærred eller en væg derhjemme. Billedkvalitet, lysstyrke og kontraster er også vigtige parametre i jagten på en god projektor og så selvfølgelig prisen.

Se vores købeguide med tips til de ting, du skal tænke over, inden du køber en projektor.

Se også: Priser på projektorer

 

Købeguide: Sådan køber du projektor

 

Format og byggekvalitet

Byggekvaliteten betyder nok ikke så meget på en projektor, men formatet kan være vigtigt for nogen. Flytter du meget rundt på projektoren, skal den være let og praktisk. Måske du heller ikke ønsker, at den skal være for synlig i dit hjem – så skal den også være forholdsvis lille.

 

Billedformater

De fleste projektorer understøtter formaterne 4:3, 16:9 eller 2,4:1 og dermed er man dækket godt ind til de fleste filmtyper, lige fra klassiske film til de store biografoplevelser.

 

Billedstørrelse 

Standard på de fleste projektorer, når det gælder billed/skærmstørrelse, er, at de kan vise video og billeder i op til 300 tommer. Enkelte kan kun klare op til 100 eller 150 tommer, 300 tommer er dog standard på de fleste.

Se også: Mobilabonnementer med streaming af tv-serier

 

Billedkvalitet

Skal du have en ordenlig billedkvalitet, så film med fokus på det visuelle kan opleves godt, så skal du vælge en projektor, der understøtter fuld HD. 2K eller 4K er unødvendig for de fleste. HD-kvalitet kan gå an for mange, men fuld HD-opløsning er at foretrække, hvis man går op i billedkvalitet uden at prisen skal løbe løbsk.

 

Kontrast

Jo højere kontrast, en projektor kan vise, desto bedre billede. Kontrast er forskellen på de mest lyse og mest mørke områder på et billede og jo højere kontrast desto mere korrekt gengives farverne.

 

Lysstyrke: Alle projektorer kan uden problemer bruges i mørke rum, men opholder du dig i rum eller omgivelser, hvor det ikke er mørkt, er det nødvendigt med en høj lysstyrke, når projektoren udsender billedet. Lysstyrke måles i ANSI Lumen og jo højere tallet er, desto højere lysstyrke har projektoren.

 

Opkobling

Alle projektorer kan kobles til en computer eller anden enhed, der afspiller film eller viser billede. Det kan se via forskellige former for stik, men man kan også koble nogle projektorer op via LAN eller WiFi for mere smidig opkobling. Nogle projektorer kan også afspille DVD og BlueRay, hvis man stadig foretrækker den type medier frem for streaming.

Der findes også projektorer, man kan indstallere apps på, for eksempel Netflix, for så at afspille videoer direkte på projektoren.

Se også: De bedste apps til streaming af tv-serier og film

 

Pris

En god projektor, der lever op til de fleste af de krav, beskriver herover, koster fra omkring 4.000 kroner. Det mest optimale er, at man også investerer i et lærred for bedst mulige billede og skal hjemmebiografoplevelsen være helt i top, så kan det også være en fordel at investere i et lynanlæg, der kan kobles til projektoren.

 

Købeguide til projektor

Købeguiden til projektorer med råd og vejlending til, hvad man skal tænke over, inden man køber en, er fra slutningen af januar 2018.

Se også: Prissammenligninger på projektorer