gamer headset

Købeguide: Sådan køber du det rigtige gamer headset

Et gamer headset er alfa omega, hvis du vil have en ordentlig gamer oplevelse, uanset om du spiller for sjov eller for alvor. Købeguide til gamer headset.

Det vigtigste, når man skal game, er naturligvis, at man har en kraftfuld computer, der kan håndtere de visuelt mest tunge og krævende spil uden hakken og sprutten. En god skærm og mus er også vigtig, men lyden hører også til blandt de vigtigste ting, man skal have styr på, inden man kaster sig ud i gaming – et godt gamer headset er altså alfa omega, hvis gamer oplevelsen skal være god.

Se vores købeguide med ting du skal have styr på, inden du køber et gamer headset.

Se også: Priser på headset 

Købeguide: Sådan køber du gamer headset

Format og materialer

Som altid er det en god idé at prøve et headset i en butik eller hos en ven, der måske har det headset, du er ude efter. Du skal ikke få så meget op i, om headsettet er flot – det skal først og fremmest være behageligt at have på i lang tid. Det skal være muligt at tilpasse headsettet, så man kan finde en helt rette pasningsform til ens hoved og ører.

Du skal også gøre op med dig selv, om du vil have lukkede eller åbne headset. Lukkede headset lukker støj fra omgivelserne ude, men åbne lader mere lyd slippe ind fra omgivelserne – de åbne er ikke så varme at have på i længere tid som de lukkede.

Se også: Mobiltelefoner der er gode til gaming

 

Lyd og mikrofon

Et godt headset til musik er ikke nødvendigvis godt til gaming. Lyden til gaming skal først og fremmest være klar og tydeligt og kunne håndtere og gengive lyde, der kommer fra alle mulige sider i spillet. Man skal kunne orientere sig lydmæssigt med et godt headset i spillet og høre lyde i spillet i realtid.

Samtidig skal lyden til samtaler også være god – det vil sige klar og tydelig – hvis man spiller spil, hvor man er flere, der spiller sammen på samme tid og hvor det sociale er i højsædet. Mikrofonen skal også være god på et gamer headset, hvis man spiller den type spil, hvor man skal kommunikere med andre.

Det kan være en god idé med funktioner på headsettet til at styre lyden med, så man ikke også skal styre lyden fra tastaturet eller musen, mens man spiller. Det kan påvirke udfaldet af spillet, hvis du også skal til at lede efter knapper til lyden på tastaturet i stedet for bare hurtigt at kunne trykke på headsettet.

Se også: Billige over ear headset

 

Kabel eller trådløst?

Skal lyden i headsettet være så tæt på 100 procent synkroniseret med lyden i spillet, så bør man vælge et kablet headset. Det giver ikke blot den hurtigste synkronisering men også den bedste lyd. Spiller du i lang tid, risikerer du også, at dit gamer headset løber tør for strøm, hvis du benytter dig af et trådløst gamer headset.

 

Købeguide til gamer headset, november 2018

Købeguiden gamer headset er fra november 2018. Du kan finde priser på gamer headsetpricepusher.dk.

Se også: Prissammenligninger på headset