Kan det betale sig at købe mobil hos YouSee, Telenor, Telia og 3?

De fleste teleselskaber lokker med store rabatter på mobiltelefoner – men kan det virkelig svare sig at købe dem hos de store og dyre teleselskaber?

Kan det betale sig at købe mobil hos YouSee, Telenor, Telia og 3?

Det bliver velkendt for flere og flere danskere, at et teleselskab ikke bare er et teleselskab. Der er de dyre og store teleselskaber, som ejer og driver eget mobilnet – det er YouSee (TDC), Telenor, Telia og 3. Uden undtagelse er det billigere at købe mobilabonnement hos deres lavprisselskaber eesy, CBB Mobil, Call me og OiSTER og andre lavprisselskaber som dukaTALE og Greentel.

Men hvad med når det kommer til køb af mobiltelefoner? Kan det betale sig at købe mobiltelefoner hos de dyre teleselskaber YouSee, Telenor, Telia og 3, eller bør du holde dig fra dem og købe din telefon hos et lavprisselskab?

Bliv klogere på det her.

Læs også: Hvilket teleselskab har mest mobilrabat?

Lokker dig med opjusterede førpriser

Noget, der ofte gør sig gældende, når store teleselskaber sælger mobiltelefoner sammen med mobilabonnementer, er, at de angiver en førpris, som er højere end markedsprisen hos de billigste forhandlere.

En del af den store besparelse, som teleselskaberne skilter med, kommer altså alene fra, at teleselskabets førpris på telefonen inden mobilrabat er højere end hos elektronikforhandlere og andre forhandlere af telefonerne.

Det er derfor vigtigt, når du kigger efter ny mobiltelefon hos et teleselskab, at du kigger på den samlede mindstepris. Og da de store teleselskaber binder dig til deres abonnement i 6 måneder, mens for eksempel CBB Og Call me ikke har nogen bindingsperiode, er det altså med at holde tungen lige i munden, når man skal sammenligne priserne.

Slå til på de rigtige tidspunkter og spar penge

Udgangspunktet, når du køber telefon hos et teleselskab, er, at de store teleselskaber er dyre at købe telefoner hos – særligt hvis du er nødsaget til at vælge et stort og dyrt abonnement, som du ellers ikke har brug for, for at få den store mobilrabat.

Endnu værre er det, hvis du efter bindingsperioden på 6 måneder glemmer at skifte til et mindre og billigere abonnement eller til et billigere teleselskab. Så bliver al den besparelse, du måtte have opnået, ædt af den højere end nødvendigt pris på abonnementet. Læs mere om valg af det rette mobilabonnement i vores guide til mobiltelefoni.

Det er dog ikke sådan, at det slet ikke kan give mening at købe en mobiltelefon hos de store teleselskaber. Det kan det godt – det handler bare om at gøre det på det rigtige tidspunkt.

Afsøg markedet, inden du køber ny telefon

Teleselskaberne kører i forskellige perioder kampagner på forskellige telefoner, og om det kan svare sig, afhænger derfor meget af, hvornår du sammenligner priserne. Èn uge kan et dyrt teleselskab køre en god kampagne på en iPhone 13 og have den laveste mindstepris (selv efter 6 måneders abonnement), og andre uger er det lavprisselskaberne, der er billigst, fordi de store teleselskaber ikke kører nogle kampagner, eller hvis lavprisselskaberne selv kører kampagner.

Da priserne på telefonerne er meget volatile, er der altså ikke et mere entydigt svar, end at lavprisselskaberne – i kraft af, at deres eksistensberettigelse er at sælge til absolut laveste pris – i udgangspunktet er billigst. Men man kan altså sagtens finde det billigste køb hos et af de fire store teleselskaber. Der er ikke andet for end at afsøge markedet, inden du gør dit næste telefonkøb.

Se også: Find de bedste priser på mobiltelefoner