dyr iphone x vs billig android

iPhone X er op mod 200 procent dyrere end de bedste smartphones

iPhone X er steget voldsomt i pris sammenlignet med tidligere iPhones, samtidig med at Android-telefoner som Samsung Galaxy S8 og Huawei Mate 10 Pro er bedre og koster det halve – selv telefoner til en tredjedel af prisen på iPhone X kan matche den på flere punkter. Det konstaterer chefredaktør og mobilekspert på mobil.nu, Steen Jørgensen.

Han mener, at Apple nu har presset prisen på iPhone så højt op, at almindelige mobilbrugere hverken kan eller vil være med og at Apple ganske enkelt har krydset en usynlige grænse, der dog er meget mærkbar på pengepungen.

Og Steen Jørgensen står ikke alene med den vurdering. De fleste anmeldere verden over konkluderer, at iPhone X er en god mobil, men at den er alt for dyr med en pris på over 10.000 kroner – der findes mange andre gode og bedre telefoner til det halve i pris. Også den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports har netop udgivet deres rapport om iPhone X og konstaterer, at Apples flagskib er for dyr og går for let i stykker og det europæiske forsikringsselskab SquareTrade kalder ligefrem iPhone X for den mest skrøbelige iPhone til dato – der er meget høj risiko for, at den går i stykker, konkluderer de og det er rigtig dyrt at reparere den.

Se også: Test af iPhone X

 

Kæmpe prisstigning med iPhone X

Apple har siden lanceringen af den første iPhone i 2007 haft som politik, at iPhone skulle være den dyreste mobil. Det er kulmineret med iPhone X. Normalt stiger prisen med 7-800 kroner, når der lanceres en ny iPhone. Denne gang er prisstigningen langt værre med op mod 2.700 kroner sammenlignet med den ellers helt nye iPhone 8 fra 2017.

 Denne gang er prisstigningen langt værre med op mod 2.700 kroner sammenlignet med den ellers helt nye iPhone 8 fra 2017 – Steen Jørgensen, mobilekspert.

Den billigste iPhone X med 64 GB koster 8.899 kroner, og prisen ryger op på cirka 10.250 for udgaven med 256 GB. iPhone 8 har en pris fra 6.199 kroner, så den billigste iPhone X koster 2.700 kroner mere end den billigste iPhone 8.  Og på Android-siden går tendensen derimod i den modsatte retning, konstaterer Steen Jørgensen. “Topmodellerne i år fra for eksempel Huawei og Samsung ligger godt under 6.000 kroner, samme pris som sidste år, og der er masser af gode telefoner, der koster under det halve af iPhone X i dag”.

Steen Jørgensen lister 5 Android telefoner, der koster det halve eller mindre end iPhone X og som er lige så gode eller bedre.

  • Samsung Galaxy S8 til 4.550 kroner
  • Huawei Mate 10 Pro til 5.650 kroner
  • Sony Xperia XZ Premium til 4.400 kroner
  • OnePlus 5T til 3.800 kroner
  • LG G6 til 3.300 kroner

Find de bedste priser på mobiltelefoner

Ekstremt dyrt at reparere iPhone X

De fleste test af iPhone X kredser om telefonens funktioner, men for den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports og den europæiske mobilreparatør og forsikringsselskab SquareTrade er telefonens holdbarhed også vigtig og de noterer sig, at den dobbelte glasindpakning gør telefonen ekstra udsat – SquareTrade understreger, at iPhone X er den mest skrøbelige iPhone til dato og samtidig er iPhone X dyr at reparere. Det koster næsten 2.400 kroner at skifte skærm på iPhone X, cirka 1.000 kroner mere end på iPhone 8.

Alt i alt skal man forvente, at iPhone X bliver et skrækkelig dyrt bekendtskab over de par år, man har telefonen – Steen Jørgensen, mobilekspert.

“Jeg har selv testet iPhone X og den er udmærket – det er bare ikke godt nok for en telefon til over 10.000 kroner. Samtidig får man ikke lynoplader med i købet, den koster omkring 500 kroner og som flere har dokumenteret, så er det virkelig dyrt at reparere telefonen. Udskiftning af skærmen har en pris på cirka 2.400 kroner – for den pris kan du få en udmærket Android-telefon. Alt i alt skal man forvente, at iPhone X bliver et skrækkelig dyrt bekendtskab over de par år, man har telefonen”, advarer Steen Jørgensen.

Se også: Priser på de bedste Android mobiler

 

Android til 1.100 kroner overgår iPhone X

Steen Jørgensen hæfter sig ved, at en af de vigtigste tendenser på mobilmarkedet lige nu er, at selv helt billige telefoner har specifikationer som topmodeller havde for 2-3 år siden. “Med jævne mellemrum kommer der i dag tilbud på Android-telefoner med minimum 5 tommer skærm med fuld HD-opløsning, kraftigere batteri og bedre antenne end i iPhone X, hurtige brugerflader, plads til hukommelseskort og udmærkede kameraer – sådan en telefon (Huawei P10 Lite, red.) har du i nogen tid kunnet få til omkring 1.100 kroner og den er på nogle væsentlige punkter bedre end iPhone X til over 10.000 kroner”, slår Steen Jørgensen fast.

Hidtil har low-end og midend telefoner med Android ikke været gode nok og prisforskellen mellem de bedste Android-telefoner og iPhone har ikke været så stor, at det kunne få folk til at tøve med at købe iPhone, men sådan er det ikke længere.

Se også: Priser på de billigste mobilabonnementer

 

Prisforskellen er ganske enkelt vanvittig i dag på en god Android-mobil og iPhone, så det er kun et spørgsmål om tid, inden forbrugerne banker foden i jorden og siger stop - Steen Jørgensen, mobilekspert.

 

Prisforskellen er så stor at Apple har begået hybris

“Prisforskellen er ganske enkelt vanvittig i dag på en god Android-mobil og iPhone, så det er kun et spørgsmål om tid, inden forbrugerne banker foden i jorden og siger stop. Hidtil har folk grinet lidt, når man talte om de høje iPhone-priser og slået det hen med, at sådan er det jo med Apple. I dag taler folk med vantro om de priser, iPhone X har. Apple er ganske enkelt ved at begå hybris med iPhone X, der meget vel kan blive det berømte strå, der knækker kamelens ryg, så køberne i større grad begynder at kigge efter billigere og bedre Android-telefoner”, slutter Steen Jørgensen.

Sammenlign priser på smartphones