iPhone 6S – det skal du vide om Apples nye iPhone

iPhone 6S er nu lanceret - her er de vigtigste ting, du skal vide om den nye iPhone 6S fra Apple.

iPhone 6S – det skal du vide om Apples nye iPhone

iPhone 6S blev lanceret i går, da Apple foran 7.000 mennesker afviklede deres til dato største event for pressen. S-opdateringen betyder, at der ikke kommer mange af de helt store opdateringer. Vi gennemgår dog her nogle af dem – og ser også nærmere på det, mange havde håbet blev forbedret, men ikke blev det.

1.iPhone 6S – større og tykkere

iPhone 6S måler 138,3 x 67,1 x 7,1 mm og vejer 143 gram, mens iPhone 6 måler 138,1 x 67 x 6,9 mm og vejer 129 gram.

Læs også: Anmeldelse af iPhone 6S

 

2. iPhone 6S – Bedre kamera i iPhone 6S

iPhone 6S kommer med kamera med 12 megapixel og tage “Live photos”, det vil sige, at du kan tage et billede, hvorefter din iPhone også optager en lille smule video, så du kan få et “Live photo” bagefter, der altså har lidt bevægelse og lyd.

 

3. iPhone 6S – 3D Touch

3DTouch er en ny måde at navigere i iPhone på. Når du rører skærmen med fingeren, registrerer den hvor hårdt du trykker, så den kan reagere på forskellige måder, alt efter hvor hårdt du trykker. For eksempel kan man hurtigt læse en mail uden egentlig at åbne den.

 

4. iPhone 6S – hurtigere brugerflade

iPhone 6S bliver udstyret med Apples egen og helt nye A9-processor, der ifølge Apple er 70% mere kraftfuld end tidligere. Derfor bør den være endnu hurtigere til at åbne apps og spil end tidligere – også når man bevæger sig rundt i brugerfladen, bør der være fart over feltet.

 

5. iPhone 6S – batteri

Mange havde sat næsen op efter et kraftigere batteri i iPhone 6S – det blev ikke tilfældet. Batteriet har præcis samme kapacitet som iPhone 6. Den nye A9-processor skulle dog sluge lidt mindre batteri end den A8-processor, der sidder i iPhone 6S.

Se også: Billigere iPhone 5 og iPhone 6

6. iPhone 6S – hukommelse og RAM

Der var ønske fra mange sider til, at Apple droppede 16 GB som mindste hukommelse og i stedet gik op til 32 GB. Det blev ikke tilfældet – 16 GB er stadig den mindste størrelse. Apple oplyste ikke ændringer, når det kommer til RAM, så den er nok stadig på 1 GB som i iPhone 6.

7. iPhone 6S – pris

Apple har ind til nu kun oplyst amerikanske priser bundet op til mobilabonnementer. De er dog de samme som for iPhone 6. Derfor kan vi regne med, at iPhone 6S får en pris, der starter ved 5.700 kroner for 16 GB versionen. 64 GB vil koste 6.600 kroner, mens 128 GB vil koste 7.400 kroner.

Se også: Se dansk pris for iPhone 6S når den kommer til Danmark