Internet til det smarte hjem

Vores hjem får flere og flere internetopkoblede produkter og de skal understøttes af en god internetopkobling. Guide til smart home-internet.

Internet til det smarte hjem

Vores hjem bliver mere og mere smarte med internetopkoblede produkter lige fra dørlåsen til lyset, køleskabet, fjernsynet, støvsugeren, varmepumpen, radiatorerne og hvad vi nu ellers kan få på nettet derhjemme.

Smarte opkoblede produkter kan være rigtig praktiske i hverdagen, men kræver samtidig, at ens internetopkobling er god – høje hastigheder og høj stabilitet.

Traditionelt har kablet internet være opfattet som det mest stabile og hurtigste og er det også stadig i forhold til mobilt bredbånd. Det er dog ikke altid nødvendigt med de ekstremt høje hastigheder, som fibernet kan tilbyde og mobilt bredbånd kan sagtens være brugbart i forhold til at sikre alle ens opkoblede produkter i det smarte hjem.

Herunder lister vi nogle af de bedste internetløsninger til det smarte opkoblede hjem.

Se også: Priser på fiber bredbånd

Bredbånd til det opkoblede hus

#1 Fastspeed
Forbindelse: 1000/100 Mbit og fri data
Pris per måned: 249 kroner
Se aktuelle pris hos Fastspeed

#2 Boxer
Forbindelse: 1000/100 Mbit og fri data
Pris per måned: 249 kroner
Se aktuelle pris hos Boxer

#3 Oister
Forbindelse: 71/43 Mbit og 2.000 GB data
Pris per måned: 183 kroner
Se aktuelle pris hos Oister

#4 Call me
Forbindelse: 71/43 Mbit og 1.000 GB data
Pris per måned: 229 kroner
Se aktuelle pris hos Call me

#5 CBB
Forbindelse: 71/43 Mbit og 1.000 GB data
Pris per måned: 249 kroner
Se aktuelle pris hos CBB

Kablet eller mobilt internet?

Spørgsmålet er så, hvilken type internet, der er den bedste løsning til det smarte opkoblede hjem. Ønsker du kablet internet, skal du først og fremmest undersøge, hvilke udbydere overhovedet tilbyder at trække kabler ind til dit hjem. Det er ikke alle selskaber, der tilbyder det over alt i Danmark.

Kablet internet kan også være dyrt at få lagt ind og kan tage lang tid om at blive klargjort. Mobilt internet kan du derimod tage i brug straks. Som man kan se, så får man ikke helt samme hastigheder med mobilt bredbånd vs. kablet bredbånd, men de fleste har slet ikke brug for 1.000 Mbit hastigheder. 71 Mbit er også ofte konservativt sat og mange vil opleve højere hastigheder.

Mobilt bredbånd har heller ikke lige så korte latenstider som kablet bredbånd, men det har ingen betydning for dine opkoblede enheder i hjemmet da det handler om millisekunder. Bor der gamere i huset, kan det være nødvendigt med korte latenstider, men mobilt bredbånd bliver også optimeret på dette punkt. Særligt når 5G-bredbånd vinder indpas, vil kablet bredbånd og mobilt bredbånd være på samme niveau, når det gælder latenstider.

En vigtig fordel ved mobilt internet er, at man kan tage det med på farten, for eksempel med i sommerhuset, campingvognen eller båden for den sags skyld.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd