Hvordan opnår jeg den bedste mobildækning?

Oplever du problemer med mobilsignal, udfald under opkald eller langsomt mobildata? Læs her hvordan du opnår den bedste mobildækning.

Hvordan opnår jeg den bedste mobildækning?

Selvom vi her i 2022 generelt har god mobildækning i Danmark, er der stadig masser af mobilhuller og steder, hvor dækningen er mangelfuld – på enten taleopkald, mobildata eller begge dele. Oplever du problemer med skrattende og uforståelige taleopkald og langsomt internet på mobilen? Eller vil du bare vælge det teleselskab, der dækker bedst hvor du bor? I denne artikel giver vi dig gode råd til at opnå den bedste mobildækning.

Der kan være mange grund til, at mobildækningen ikke er tilfredsstillende. Netværkssignalet har sjældent en fri og lige vej til din mobiltelefon – og forhindringer på dets vej er afgørende for signalstyrken du oplever. Det kan være bygninger, bakker, vinduer, moderne isolerede huse og meget andre, der påvirker signalet negativt. Alle disse forhindringer giver i sidste ende dig dårligere mobildækning. Nedenfor giver vi nogle tips til, hvordan du kan opnå bedre mobildækning.

Se også: Sammenlign priser og indhold i mobilabonnementer

Sådan opnår du bedre mobildækning

Tjek teleselskabernes dækningskort

Det første skridt rejsen til den bedste mobildækning er at tjekke teleselskabernes dækningskort. Her kan man få en grov fornemmelse af, hvordan det enkelte teleselskab dækker hvor du bor. Det kan krydres med data fra mastedatabasen samt tjekditnet, som Energistyrelsen står bag.

Spørg naboer, venner og bekendte

Næste skridt er at banke på hos naboen, venner og bekendte i samme områder. De har typisk forskellige oplevelser med dækningen hos forskellige teleselskaber i netop det område du bor i. Her kan du typisk få informationer om hvilke teleselskaber der opleves dårlig og god dækning hos.

Kundernes oplevelser med mobildækningen

Det er en god ting at lytte til brugernes oplevelser med mobildækningen, og samtidig en god i idé at få informationer fra så mange som muligt.

Brugernes erfaringer med mobildækningen er guld værd, når du er på jagt efter bedre mobildækning. Derfor har vi udviklet dækningskort med Danmarks tre mobilnetværk, baseret på mobilkundernes og brugernes erfaringer med dækningen. Her giver tusindvis af danskere der mening om mobildækningen i et bestemt postnummer.

I nedenstående boks kan du blot indtaste din by, bydel, postnummer og kommune, hvorefter du får en liste over mobilnetværk fordelt efter hvor god dækningen er i området (højere score, bedre dækning):

Brug ovenstående i kombination med teleselskabets dækningskort og naboens gode råd, og du er godt på vej til den bedste mobildækning hvor du bor.

Se også: Undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning & kundetilfredshed

Lav din egen mobildækningstest

Du kan med fordel også lave din egne test. Når man bestiller et mobilabonnement på internettet får man samtidig 14 dages fuld returret. Det betyder, at man har rig mulighed for at teste opkald og mobildata (her kan med fordel benyttes apps til hastighedstest), inden man vælger et teleselskab og dertilhørende abonnement.

Mobiltelefonens antenne

Man skal heller ikke glemme mobiltelefonen, når det handler om mobildækning. Mobiltelefonens antenne har nemlig også en stor betydning, når det kommer til oplevelsen med mobildækningen. Se mobiltelefoner med bedste antennekvalitet her.

Se også: Tips til bedre dækning