Hvor meget tale og data skal mobilabonnementet have?

Der er masser af penge at spare med det rigtige mobilabonnement. De fleste kan få dækket deres behov for under 100 kroner om måneden.

Hvor meget tale og data skal mobilabonnementet have?

Vi vil påstå, at langt de fleste kan få dækket deres mobilforbrug med et mobilabonnement til under 100 kroner. Der er rigelige mængder tale og data at komme efter hos de danske teleselskaber, hvis man bare gider at lede lidt efter det. Gider man ikke det, så har vi heldigvis fundet en masse af dem for dig. Og hvis du har behov for mere end bare snak og data, hjælper vi med at finde de bedste priser på abonnementer med tjenester inkluderet.

Læs også: Hvad skal jeg gøre, når jeg skifter mobilabonnement?

Få dækket dit mobilforbrug for under 100 kroner

En dansker taler ikke meget mere end 2-3 timer i mobil om måneden. I hvert fald ikke, når det gælder den udgående tale. Det er den tale, man selv betaler for. Du betaler ikke, hvis du bliver ringet op. De fleste mobilabonnementer til lige under 100 kroner kommer med mindst 10 timers tale.

Når det gælder dataforbruget, så ligger danskerne gennemsnitsforbrug på knap 10 GB om måneden på mobilen. Det betyder selvfølgelig, at nogen bruger mere og nogen mindre. Mange abonnement til under 100 kroner har både 20 og 30 GB data inkluderet hver måned. 20 eller 30 GB data vil være nok for rigtig mange mobilbrugere.

Med mindst 10 timers tale og 20 GB data til under 100 kroner, er du altså dækket rigtig godt ind, når det gælder dit mobilforbrug.

Se også: Mobilabonnement til under 100 kroner

Brug for mere data?

Vi holder fast i, at de fleste kan få dækket deres behov til under de famøse 100 kroner, også når det gælder behovet for data. Men der er nogen, der kun kan få for lidt data. Der findes abonnementer med fri data (1.000 GB), hvis man er villig til at betale mere for det. Man kan også benytte sig af et par sparetips, hvis økonomien er presset.

Det kan være en god ide at benytte sig af WiFi, når det er muligt for at spare på dataforbruget. Og hvis man streamer meget musik og tv-serier på mobilen, tilbyder mange tjenester muligheden for at downloade playlister, serier eller film ned på telefonen til offline brug efterfølgende. Downloader man så på WiFi, sparer man også den data.

Se også: Find abonnementer med masser af data.

Fordele koster mere

Man kan måske undre sig over, at der overhovedet er nogen grund til at købe et abonnement, der koster mere end 100 kroner. Nogle koster helt op til 300 kroner. Det er her, at fordelene kommer ind i billedet.

De dyre abonnementer har ofte en række fordele inkluderet. Det kan enten være musiktjenester, streamingtjenester eller tale og data i udlandet (uden for EU). Betaler man i forvejen penge for en masse tjenester, så kan der godt være en del penge at spare, hvis man køber et abonnement med disse inkluderet.

Læs også: Sammenlign abonnementer med musik og underholdning.

Vælg det rigtige netværk

Selv for under 100 kroner kan man få en masse tale og data smidt i nakken hos mange af de danske lavprisselskaber. Men hvordan vælger man så det rigtige? Hvis man bor tæt på på de stor byer i Danmark, betyder teleselskabets dækning ikke så meget, da de som regel alle dækker glimrende.

Bor man derimod i udkanten, kan der være stor forskel på oplevelsen med det enkelte selskab. Der er dokumenteret flere “sorte huller” i det danske mobilnetværk. Se her, om du befinder dig i et af de områder med ringe dækning: Hvor er der sorte huller i de danske mobilnet.

Man kan finde dækningkort online eller spørge naboen om, hvad de bruger af mobilselskab, hvis man er i tvivl om det enkelte mobilselskabs dækning ved ens bopæl. På vores liste står der også, hvilket netværk det enkelte teleselskab hører under.

Læs også: Guides til teleselskabernes mobildækning og der 4G & 5G netværk

Sammenlign priser på mobilabonnementer