Hvilken skal man vælge? Galaxy S6 eller Galaxy Alpha

Galaxy Alpha er en lidt mindre og billigere mobil fra Samsung med fokus på design, mens Galaxy S6 Edge er Samsungs nye super flotte mobil med top-specifikationer. Men hvilken skal man vælge?

Hvilken skal man vælge? Galaxy S6 eller Galaxy Alpha

Samsung har rigtig oppet sig på designfronten og er man ude efter en mobil, hvor design og funktioner går hånd i hånd, kan man endelig sagtens nævne Samsung uden at skamme sig. Galaxy Alpha kom sidste år og var første rigtige skridt for Samsung i forsøget på at blive taget alvorlig på designfronten. Den foreløbige kulmination kom så for et par måneder siden med Galaxy S6 Edge, der er den flotteste mobil jeg til dato har haft i hånden. Galaxy Alpha er en betydeligt billigere mobil, men Galaxy S6 Edge er til gengæld noget bedre – så hvilken skal man vælge?

Se også: Sammenlign priser på 400 mobilabonnementer

Galaxy S6 Edge vs Galaxy Alpha

Størrelsesmæssigt er der egentlig ikke så stor forskel på de to mobiltelefoner, men da der ikke findes en dediceret mini-udgave af Galaxy S6 Edge, så sammenligner vi med det nærmeste vi kommer og det er Galaxy Alpha.

Herunder kan du se, hvor stor eller lille forskel der er på de to rent størrelsesmæssigt.

galaxy-s6-edge-vs-galaxy-alpha-størrelse

Alpha har en skærm på 4,7 tommer, mens S6 Edge har skærm på 5,1 tommer. Den store forskel på skærmene er opløsningen. Galaxy S6 Edge har 2K-kvalitet og skærmeksperter har kåret den til at have den bedste skærm overhovedet i dag. Alpha har bestemt acceptabel skærm, men man ser tydeligt forskel når man sammenligner dens 1280 x 720 pixel opløsning med S6 Edge.

Se også: Her er Danmarks bedste mobilabonnement

Super kamera i Galaxy S6 Edge

Kameraet er et meget vigtigt punkt for mange, når man køber mobil og her er Galaxy S6 Edge også betydeligt bedre.Faktisk har Galaxy S6 Edge det bedste kamera i en mobiltelefon i dag.

Endelig skal vi også lige runde designet. Galaxy Alpha er ikke helt så lækker, som Samsung prøvede at tale den op til, da den kom, men metalrammen rundt om skærmen var trods alt et skridt frem. Galaxy S6 Edge med den buede skærm på begge sider af telefonen og materiale i glas og metal giver den et fuldstændigt unikt udtryk, der gør den til den flotte mobil, jeg har testet nogen sinde.

Herunder kan du se karaktersammenligning mellem de to mobiltelefoner fra Samsung.

galaxy-s6-edge-vs-galaxy-alpha

 

Konklusion

Se man på kvalitet i forhold til pris, så er Galaxy Alpha faktisk det bedste køb- – dog er det når vi taler mindstepris “kun” en forskel på 1.200 kroner. Så selv om Galaxy S6 Edge er lidt dyrere, er den pengene værd. Man får en mobil med fuldstændig unikt design med perfekt størrelse, man får super flot skærm samt markedets bedste kamera i en mobil.

 

Samsung Galaxy S6 Edge

Se også: Test & bedømmelse af Galaxy S6 Edge

Bedste mindstepris 5.065 kroner ved Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung

 

Samsung Galaxy Alpha

Se også: Test & bedømmelse af Galaxy Alpha

Bedste mindstepris 3.810 kroner ved Telmore

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung