Hvilken iPhone skal man vælge?

Hvilken iPhone skal man vælge blandt de efterhånden mange iPhones, der findes på markedet i dag? Se guide til, hvilken du bør vælge?

Hvilken iPhone skal man vælge?

Er du ude efter en ny iPhone, men i tvivl om, hvilken du skal vælge blandt de efterhånden mange iPhones, der kan købes i dag?

Vi guider til, hvilken iPhone du bør vælge blandt: 5S, SE,  6,  6S eller 7.

Skal jeg vælge iPhone 5S?

iPhone 5S er den billigste og ældste af de iPhones, der kan købes i dag hos teleselskaberne – den er fra 2013. Den har et rigtig godt lille design, brugerfladen er okay hurtig, kameraet fornuftigt og er meget brugervenlig, når det gælder betjening.

Den lille skærm lægger en dæmper på multimedieunderholdning.

iphone 5s bedste billig pris

Særlige fordele ellers ved iPhone 5S

+ Kamera (6/10)
+ Datahastighed (7/10)
+ Brugerflade (7/10)
+ Meget brugervenlig (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 5S

Bedste mindstepris – 3.123 kroner ved Yousee

 

Skal jeg vælge iPhone SE?

iPhone SE er fra 2016 og har lige som 5S en skærm på 4 tommer – den appellerer dermed til dem, der vil have en lille fiks mobil. Derudover imponerer den med utrolig kraftfuld processor og hurtig brugerflade. Kameraet er også godt og den har hurtig 4G.

Som tilfældet er med 5S’eren, så er den ikke optimal til video og spil på grund af den lille skærm. Den kan køre med iOS 10.

iPhone SE populære mobiltelefoner

Særlige fordele ellers ved iPhone SE

+ Kamera (7/10)
+ Batterilevetid (8/10)
+ Hastighed i brugerflade (9/10
+ Brugervenlig (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone SE

Bedste mindstepris – 3.390 kroner ved Telenor

 

Skal jeg vælge iPhone 6?

Den første fra Apple med skærm på 4,7 tommer – den kom ud på markedet i 2014. Skærmen er fin skarp med gode farver og med hurtig 4G er den fin til video, spil og webbrug generelt.

iPhone 6 har et udmærket kamera og en hurtig brugerflade og kan køre med iOS 10. iPhone 6 har ikke funktionen 3D Touch, der ellers højner brugeroplevelsen meget. Den funktion kom først med iPhone 6S. iPhone 6 kommer også i en større version med 5,5 tommer.

iPhone 6 kan opdateres til iOS 10.

iphone 6

 

Særlige fordele ved iPhone 6

+ Kamera (7/10)
+ Batterilevetid (7/10)
+ Hurtig brugerflade (7/10
+ Meget brugervenlig (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6

Bedste mindstepris – 4.770 kroner ved 3

 

Skal jeg vælge iPhone 6S?

Den er marginalt bedre end iPhone 6, men skiller sig ud ved at have 3D Touch. Med 3D Touch kan man hurtigere aktivere forskellige funktioner på forskellige apps og programmer. Teknikken er rigtig godt integreret i iOS 10 og betyder meget for brugeroplevelsen.

Den har ellers fint kamera på 12 megapixel, god skærm på 4,7 tommer og hurtig 4G. iPhone 6S kommer nu også i en version med 32 GB.

iPhone 6S kommer i en version med 5,5 tommer – og kan naturligvis opgraderes til iOS 10.

iphone 6s pris rabat tilbud

 

Særlige fordele ellers ved iPhone 6S

+ Kamera (7/10)
+ Batterilevetid (7/10)
+ Hurtig brugerflade (8/10
+ Meget brugervenlig (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6S

Bedste mindstepris – 5.279 kroner ved Callme

 

 

Skal jeg vælge iPhone 7?

iPhone 7 er den nyeste udgave af iPhone og kom på markedet midt i september. Den har samme skærmstørrelse og skarphed som både iPhone 6 og iPhone 6S med 4,7 tommer. Brugerfladen er fra start iOS 10 og den kører ekstremt hurtigt i iPhone 7.

Nyt er vandafvisende design (den er ikke vandtæt!) og mere hukommelse fra minimum 32 GB. Jackstikket er også væk, så man skal bruge headset med lightningstik eller bluetooth. Der følger dog en adapter med, så man kan bruge sit headset med jackstik.

Kameraet er forbedret med optisk billedstabilisering.  iPhone 7 kommer også i en version med skærm på 5,5 tommer, der har dual kamera – det vil sige to kameraer så den kan lave flotte portrætbilleder med den specielle app, der kommer senere på året.

iphone 7 plus

Særlige fordele ellers ved iPhone 7

+ Godt kamera (8/10)
+ Batterilevetid (7/10)
+ Hurtig brugerflade (10/10
+ Brugervenlig (8/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 7

Bedste mindstepris – 5.829 kroner ved Oister

Hvilken kan anbefales?

Jeg vil vælge to ud fra listen her over til anbefaling, hvis man er ude efter en mobil fra Apple.

Er man ude efter en rap lille mobil, så er SE-udgaven helt sikkert den, man skal gå efter. Den er kun cirka 300 kroner dyrere end 5S, men er en meget bedre mobil på alle leder og kanter.

Når det gælder de større versioner af Apples mobiltelefoner, så kan det måske umiddelbart være lidt sværere at pege en ud, når det gælder anbefaling.

6’eren skal man vælge fra – bare det at den ikke har 3D Touch synes jeg er nok til et fravalg. Så er spørgsmålet, om man skal vælge 6S’eren eller 7’eren. Selv ville jeg vælge 6S’eren, da forbedringerne på 7’eren er meget beskedne i forhold til 6S’eren og der er trods alt gode penge at spare på iPhone 6S.

Hva’ så med den store version af 7’eren, den med 5,5 tommer skærm og ikke mindst det her dual kamera?

Hvis du kan vente, så vent til Apples Portræt-app kommer senere i år og til vi har testet, om den er værd at bruge ekstra penge på. Apples portræt-app siges at gøre underværker for portrætbilleder – med super lækker sløret baggrund, mens ansigtet eller objektet i fronten står skarpt og klar frem. Det må en test afgøre.