Hvilken skal man vælge? iPhone 6 eller iPhone 6 Plus

Det var måske et lille skridt for mobilbranchen, men i hvert fald et kæmpe skridt for Apple, da iPhone 6 og iPhone 6 Plus blev introduceret sidste efteråret. Endelig kom de med skærme på mere end 4 tommer.

iPhone 6 har skærm på 4,7 tommer og anses for at være mainstream-modellen, mens iPhone 6 Plus med skærm på 5,5 tommer er en virkelig stor mobil. Men hvilken skal man gå efter og kan prisforskellen forsvares?

Her under kan du se karaktersammenligning mellem de to Apple-mobiler – du kan også se, hvilken der giver mest smæk for skillingen af de to.

iphone 6 vs iphone 6 plus

Kæmpe fremgang med stor skærm

For de fleste iPhone-brugere vil skridtet fra 4 tommer til 4,7 tommer være en kæmpe fremgang rent oplevelsesmæssigt – mange ting bliver ganske enkelt langt sjovere på en større skærm. På 5,5 tommer bliver de så endnu bedre. Generelt finder vi forskellene på de to mobiltelefoner fra Apple i skærmen og den fysiske størrelse.

Den store 6 Plus giver en bedre underholdningsoplevelse med skærmen på 5,5 tommer – tv-serier, magasiner og ikke mindst spil er ganske enkelt fantastisk på Apple store mobil – men dens klare ulempe er, at den er så stor rent fysisk. iPhone 6 Plus er umulig at betjene med en hånd – også selvom man bruger den lidt ufikse metode, hvor man kan skubbe ikonerne ned på skærmen, så de lettere at ramme med en hånd.

Herunder kan du se størrelsesforskellene på Apples to mobiler:

iphone 6 vs iphone 6 plus

iPhone 6 Plus er heller ikke en mobil, man bare lige stikker ned i sin bukselomme og vælger man den frem for iPhone 6, så vil man opleve den som mere besværlig at tage med over alt.

 

Ellers meget ens mobiler

Rent spec-mæssigt er de to iPhones stort set identiske – bare fordi iPhone 6 er mindre, er der ikke gået på kompromis med indmaden, hvilket er en rigtig god ting. Batteriet er kraftigere på iPhone 6 Plus, men da skærmen også er noget større og samtidig indbyder til at blive brugt mere til strømslugende ting som video-streaming og spil, så oplever jeg ikke batteritiden som værende bedre af den grund.

Under de fleste omstændigheder ville jeg vælge modellen med den store skærm, hvis jeg skulle vælge mellem en lille og stor mobil, men fordi iPhone 6 Plus er så stor en mobiltelefon rent fysisk med de gener, det volder, så vil jeg gå efter iPhone 6.

 

iPhone 6

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6

Bedste mindstepris 6.210 kroner ved 3.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Apple

 

iPhone 6 Plus

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6 Plus

Bedste mindstepris 7.101 kroner ved Oister.

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Apple