android 8.0 oreo hvilke mobiler

Hvilke Android mobiler får Android 8.0 og hvornår? Se guide

Det er ikke sikkert, at en ny version af Android på ens mobil giver en helt ny og anderledes oplevelse, men af sikkerhedsmæssige årsager er det alligevel vigtigt, at du installerer den, hvis du får muligheden. Android 8.0 Oreo er den nyeste version af Googles styresystem til mobiltelefoner, men hvilke telefoner bliver opdateret og hvornår sker det?

Hvilke Android-mobiler får Android 8.0 Oreo?

Vi har støvsuget nettet for informationer om Android 8.0 Oreo og herunder kan du se en guide og oversigt til planerne hos mobilproducenterne, der er i Danmark. Informationerne er enten bekræftet af mobilproducenterne selv eller de er baseret på mobilproducenternes historik og mit kvalificerede bud baseret på tidligere opdateringer.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

 

Android 8.0 Oreo hos Samsung

Samsung har ikke oplyst, hvornår og til hvilke modeller Android 8.0 Oreo ruller ud. Note 8 og Galaxy S8 er sikre og det er skuffende, hvis S7 og S7 Edge ikke opdateres.

Jeg vurderer også, at de nyeste modeller fra Galaxy J, A og C series kan få Oreo.

> Sammenlign priser på Samsung mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Sony

Sony var hurtigt ude med Android 8.0 Oreo til Xperia XZ1 og XZ1 Compact – den version var med fra start. Derudover bliver hele 10 andre telefoner opdateret også:

Xperia X, Xperia X Performance, Xperia XZ, Xperia X Compact, Xperia XZ Premium, Xperia XZs, Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra, Xperia Touch og Xperia XA1 Plus. Sony er med andre ord meget langt fremme i henhold til Oreo-opdateringen.

> Sammenlign priser på Sony mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos OnePlus

OnePlus har meldt ud, at OnePlus 3 og 3T får Android 8.0 Oreo og OnePlus 5 får den selvfølgelig også. Selskabet oplyser ikke, hvornår det sker præcist, men det skulle ske inden udgangen af 2017.

> Sammenlign priser på OnePlus mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Huawei

Endnu har Huawei ikke oplyst, hvornår de opdaterer deres telefoner, ej heller hvornår det sker. Mate 9, Mate 9 Pro og hele P10-serien skal blive opdateret, ellers er det naturligvis meget skuffende. Også P9-serien fra sidste år bør får Oreo.

> Sammenlign priser på Huawei mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Motorola

Motorola rører meget på sig i Danmark for tiden med en række stærke telefoner og de har en hel række af telefoner, der får Android 8.0 Oreo – de har dog ikke sagt, hvornår udrulningen går i gang.
Motorola telefoner, der får Oreo, er: Moto Z, Moto Z Droid, Moto Z Force Droid, Moto Z Play, Moto Z Play Droid, Moto Z2 Play, Moto Z2 Force Edition, Moto X4, Moto G4 Plus, Moto G5, Moto G5 Plus, Moto G5S og Moto G5S Plus.

> Sammenlign priser på Motorola mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Google

Googles telefoner får altid hurtigst den nyeste Android-version sendt ud over the air. Pixel, Pixel XL, Nexus 6P og Nexus 5X får alle Android 8.0. Det er i øvrigt Googles sidste større opdatering til Nexus-telefonerne.

> Sammenlign priser på Google mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Nokia

HMD Global er i dag firmaet bag Nokia og de har oplyst, at Nokia 8, 6, 5 og 3 alle får Android 8.0 Oreo inden udgangen af 2017. De vil i øvrigt sikre, at alle deres telefoner får den nyeste version af Android to år frem i tiden efter lancering af den enkelte model.

> Sammenlign priser på Nokia mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos Honor

Huawei, der står bag Honor branded, har endnu ikke oplyst, hvor vidt Honor telefonerne får Android 8.0 Oreo. Vi forventer dog at Honor 8 og Honor 9 bliver opdateret.

> Sammenlign priser på Honor mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos HTC

HTC har et fint ry for at være gode og hurtige til at opdatere deres telefoner, selvom de bearbejder Android-brugerfladen temmelig hårdt med deres egen Sense UI.

De mangler dog stadig at bekræfte, hvilke telefoner der får Oreo, men vi forventer i hvert fald af HTC U11 og U Ultra får opdateringen og det er skuffende, hvis HTC 10 ikke opdateres også.

> Sammenlign priser på HTC mobiler

 

Android 8.0 Oreo hos LG

LG er så småt forsvundet fra det danske marked, men G6 sælges dog gennem webshops og den bliver helt sikkert opdateret til Android 8.0 Oreo. G5, der blev et salgsflop, burde også få den.

> Sammenlign priser på LG mobiler

Vigtige opdateringer i Android 8.0 Oreo

Blandt nyhederne i Android 8.0 Oreo finder vi nye og bedre batterisparefunktioner, hurtigere opstart af apps, hurtigere opstart af telefonen, understøttelse af hi-fi lyd via bluetooth og HDR-skærme, hurtigere indtastning af kodeord og smartere notifikationer og billede-i-billede.

Derudover indeholder Android Oreo også en række vigtige sikkerhedsopdateringer.

Se også: Nyheder om Android mobiler