Hvad kan man bruge det billigste mobile bredbånd til?

Mobilt bredbånd kan fås fra 29 kroner, men kan man overhovedet bruge så billige løsninger til noget? Se vores tip og råd til trådløst bredbånd.

Hvad kan man bruge det billigste mobile bredbånd til?

Mobilt bredbånd kan fås helt ned til kun 29 kroner om måneden, men hvad skal man egentlig bruge super billigt bredbånd til, når det kun inkluderer få GB data?

Mobilt bredbånd er blevet tilgængelig for rigtig mange. Det er muligt at finde et abonnement, hvor prisen er utrolig lav og samtidig få hurtigt mobilt internet. Ulempen ved de løsninger er dog, at man ikke kan være på nettet i særlig lang tid, hvis man streamer lyd og især video.

Hvor mange GB data får man med det billigste mobile bredbånd?

For 29 kroner kan du få mobilt internet med 3 GB data. Går du lidt op i pris kan du få 5-6 GB for 59 kroner. For 99 kroner kan du få 30 GB data. Så begynder det at ligne lidt. Vælger du et abonnement med 3-5 GB, så skal du være klar på, at det er til et minimalt online forbrug. Spørgsmålet er, hvor man kan have behov for mobilt internet med så få GB data inkluderet. Det giver for eksempel ikke mening kun at bruge det til at koble IoT-enheder som varmepumper op til nettet med. Den slags enheder kan slet ikke bruge 3 GB data om måneden og det vil også typisk nærmere være SMS-beskeder, de skal sende.

Mobilt bredbånd med meget begrænset mængde data kan benyttes til sommerhuset eller campingvognen, hvor man bare gerne vil kunne tjekke mails, sociale medier og læse nyheder. Det kan også være til bilen for at få en fast opkobling her eller måske til skuret dybt nede i haven. Flere af disse scenarier kunne dog let dækkes ved at bruge dit internet på mobilen.

Se også: Mobiltelefoni med underholdningstjenester

Begrænset forbrug? Brug mobilens data

Efterhånden giver det ikke rigtig mening at abonnere på mobilt bredbånd med meget begrænset mængde data.

Mange mobilabonnementer har mange GB data inkluderet til brug hver måned – dem kan man lige så godt udnytte i stedet for at bruge penge på et mobilt bredbåndsabonnement. Alle smartphones kan bruges om hotspot til at koble andre enheder op med, så benyt dig af den mulighed i stedet for.

Se også: Hurtig bredbånd til lave priser

Mindst 100 GB data til rigtigt forbrug

Skal det give mening at have et abonnement til mobilt bredbånd, der skal dække et moderne forbrug, så skal man gå efter et med 100 GB eller mere. De er heldigvis også ret billige og kan fås fra 149 kroner om måneden. 100 GB data rækker for eksempel til:

1000 timer på social medier, 1.700 timer musikstreaming,  100 timer streaming af film og serier. Vil du være på den sikre side, kan du også vælge en løsning med fri data – det svarer typisk til enten 1.000 GB data eller 2.000 GB data. De kan fås fra cirka 220 kroner om måneden.

Se også: Find billigt mobilt bredbånd