Huawei P30 og P30 Pro lancering den 26. marts – den billigere topmodel

Huawei P30 Pro og P30 bliver lanceret den 26. marts og vil være klar til salg få uger efter - den kan meget vel blive high end mobilen, man skal gå efter, hvis man ikke vil betale over 7.000 kroner for en god mobil.

Huawei P30 og P30 Pro lancering den 26. marts – den billigere topmodel

Huawei kommer helt bestemt til at være tilstede ved årets MWC i Barcelona i næste uge, og de har helt sikkert også masser af spændende ting at vise frem. Det, der dog ikke bliver vist frem, er selskabets næste flagskibe, P30 og P30 Pro.

 

Huawei P30 og P30 Pro lancering den 26. marts

Huawei har nemlig lige sendt invitationer ud til pressen, invitationer til en P30-event, hvor der står, at de vil ”omskrive reglerne”. Der bliver altså ingen stor præsentation af Huawei-flagskibe ved MWC. I stedet har kineserne valgt at afholde sit event for P30-modellerne måneden efter og det i Paris – helt præcis den 26. april.

For nogle år siden var alt, hvad der kunne kravle og gå indenfor teknik med ved MWC og præsenterede alt, de overhovedet havde af spændende nyt. Sådan er det ikke længere. Flere selskaber vælger en anden taktik. Samsung afholdte sit Unpacked-event for et par dage inden konferencen, og Huawei venter altså til måneden efter med at præsentere det hotteste nye i sortimentet.

Dermed kommer der altså ingen vigtige mobilnyheder fra hverken Huawei, Samsung eller Apple på verdens største mobilmesse, som MWC er. Det er opsigtsvækkende taget i betragtning, at de tre mobilproducenter er de top 3 største.

Se også: Guide til de bedste Huawei mobiler

 

Nyheder i Huawei P3o og P30 Pro

Som nævnt har Huawei planer om at ændre på reglerne, når det kommer til P30-modellerne. Hvad det præcis indebærer, ved vi dog ikke noget om endnu. Der har ikke været så mange rygter om telefonerne. Det, vi dog har hørt, handler om dråbeformet notch i skærmen og tre eller fire kameraer, alt efter om vi taler om P30 eller P30 Pro.

Netop kameradelen blev for den ene variants del bekræftet i grafikken, der har med i invitationen. Her ser man et sløret billede af Eiffeltårnet, og en cirkel zoomer ind på midten af tårnet. Der er skarpheden så god, som den kan blive. Det tyder på hints til den 10x hybridzoom, vi har hørt om i P30.

Udover hybridzoomen siges kameraet at have mindst 5x optisk zoom og en sensor på 40 megapixel. De oplysninger stemmer meget godt med det, der er med i tweetet, hvor zooming er i fokus.

Se også: Priser på Huawei P20 Pro

 

Lancering og forventet pris på P30 Pro

26. marts er det altså tid til afsløringen af P30-modellerne i Paris. Formentlig vil man kunne forudbestille telefonerne allerede samme dag som de bliver lanceret og så vil de være klar til levering inden for 2-4 uger, hvor det rigtige salg så også starter.

Da forgængeren til P30 Pro,  P20 Pro, kom på markedet, var den Huaweis hidtil dyreste mobil med et pris på 6.300 kroner. Den pris er nu trumfet af Huawei Mate 20 Pro, der har en vejledende pris på 7.499 kroner.

Dog tror jeg, vi kan forvente en forholdvis minimal prisstigning på P30 Pro og P30 og for eksempel P30 Pro vil ikke koste over 7.000 kroner er vores gæt. Huawei skal passe på sit ry som en mobilproducent, der tilbyder høj kvalitet til en betydeligt lavere pris end konkurrenterne og derfor vil P30 Pro være det prisvenlige alternativ til markedets dyreste modeller.

Se også: Sammenlign priser på Huawei P20 Pro