Huawei Ascend P7 vs iPhone 6

Ascend P7 ligner på mange måder iPhone, når det gælder design og brugerflade – og så koster den kun det halve... Men er Huawei P7 lige så god som iPhone 6?

Huawei Ascend P7 vs iPhone 6

Huawei Ascend P7 blev lanceret i foråret 2014, mens iPhone 6 kom i efteråret. Men det er næsten også den eneste forskel der er på de to mobiler, hvis man skal være lidt fræk – ud over prisen er de meget ens!

Der hersker ingen tvivl om, at Huawei har skelet til iPhone, da de lavede Ascend P7 – den har samme designtræk og samme opbygning i brugerflade, dog med flere muligheder. Prisen er der til gengæld milevidt forskel på. Vi tester her de to modeller op mod hinanden for at se, om den langt billigere Ascend P7 er et godt køb sammenlignet med iPhone 6.

 

Se også: Top 10 bedste mobiler lige nu

 

Design & Materiale

Begge modeller er ganske flot skruet sammen. Trods større skærm på 5 tommer holder de to modeller stort set samme fysiske mål og vægt. iPhone 6 føles lige en tand bedre materialemæssigt.

Brugervenlighed

Ascend P7 er bygget op på samme måde som iPhone 6 med iOS. Det vil sige, at der kun er startskærmene på P7 og har ikke en egentlig app-menu, som er normal for Android.

Der mange flere muligheder for at personalisere Ascend P7 end iPhone 6 (P7 har også en Simple UI til ældre eller førstegangsbrugere af smartphones), men som udgangspunkt er iPhone 6 nok stadig lige en tand lettere at gå til, da den har langt færre muligheder. Man må gøre op med sig selv, hvad man går efter.

bedste mobil prisen ascend p7

Huawei Ascend P7

Batterilevetid

Android er et lidt mere batterikrævende operativsystem end iOS, men batteriet i Ascend P7 er kraftigere og der følger også en fin batterisparefunktion med. iPhone 6 har trods på papiret svagt batteri en rigtig god batterilevetid.

Skærm

Huawei Ascend P7 har en skærm på 5 tommer med fuld HD-opløsning – skærmen er med andre ord både stor og rigtig skarp. iPhone 6 har en skærm på 4,7 tommer med faktisk noget lavere opløsning, men i praksis er det svært at se forskel. Begge skærme reagerer godt og præcist ved berøring.

Kamera

13 megapixel til Ascend P7 og 8 megapixel til iPhone 6. Begge har autofokus og fotolys og de tager begge rigtig gode billeder. iPhone 6 kan lave vanvittigt flotte slow motion-videooptagelser med 240 billeder i sekundet. Det er som at se en slow motion-scene i The Matrix!

Hastighed i brugerflade

Både Huawei Ascend P7 og iPhone 6 er kraftfulde mobiler med hurtige brugerflader. P7 har 16 GB hukommelse, der kan udvides med hukommelseskort op til 64 GB. iPhone 6 har kun indbygget hukommelse – enten 16, 64 eller 128 GB. Har man planer om at bruge sin iPhone 6 til andet end at ringe og sms’e med, så bør man gå efter modellen med minimum 64 GB, hvis man ikke gider tømme den for indhold hele tiden.

iphone 6

iPhone 6

 

Se også: Find bedste mobil til dit behov og pengepung

 

Datahastighed

Begge modeller har den 4G-teknik, der hedder Cat 4. Det betyder, at de kan gå på det mobile internet med hastigheder op til 150 Mbit/s – i teorien. I praksis er hastigheden lavere som hos alle andre mobiler, men begge mobiler er virkelig hurtige på nettet og er fremragende til streaming af video eller som Wi-Fi-hotspot til andre opkoblede enheder som f.eks tablets eller bærbare computere.

Spiloplevelse

De allernyeste spil kommer måske stadig fra tid til anden lige lidt før til iOS end til Android, men det har næsten udlignet sig. Ascend P7 har en lidt større skærm end iPhone 6 og kan måske derfor opleves som en lidt bedre spilmaskine.

Musikkvalitet

Hverken Huawei Ascend P7 eller iPhone 6 har fantastiske indbyggede højtalere til musik, men bruger man headset eller kobler dem til en højtaler via jackstick eller Bluetooth, så er lyden rigtig god. Musikafspilleren i begge modeller er ligeledes let at gå til og bruge.

Samtalekvalitet

Lyden er meget fornuftig i begge mobiler uden at være opsigtsvækkende prangende, men det er i for sig ikke noget, der gør dem dårligere (eller bedre) end langt de fleste andre mobiler.

Konklusion

Det er grundlæggende svært at konkludere, at den ene er bedre end den anden af de her to modeller. Er man i forvejen iPhone-bruger og har købt en masse apps og spil, kan det være svært at skifte til et andet styresystem – og det samme gælde den anden vej rundt.

Over 12 måneder er der dog enorme prisforskelle på de to mobiler, når man ser på den samlede pris inklusiv et abonnement. Huawei Ascend P 7 kan fås med 8 timer tale, 7 GB data og fri sms/mms til 3.020 kroner samlet over 12 måneder, mens iPhone 6 med en tilsvarende mobilpakke ligger på 7.500 kroner.

Derfor er der ingen grund til at være uklar i mælet – med så store prisforskelle, så er Huawei Ascend P7 et langt bedre køb end iPhone 6.

Se bedste pris på Huawei Ascend P7.

Se bedste pris på iPhone 6.