HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 – Den bedste mobil?

Hvilken mobil er bedst; HTC One M8 eller Samsung Galaxy S5? Vi ser nærmere på telefonernes; Specifikationer, Design, Brugerflader, Skærm, Kamera og Funktioner - Hvilken af de to telefoner er egentlig bedst? Se hvorfor Samsung S5 er en lidt bedre end HTC One M8!

HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 – Den bedste mobil?

HTC One M8 vs Samsung Galaxy S5 – Specifikationerne

Samsung S5 er både lettere og har større skærm end HTC M8, men er vidunderet fra Korea egentlig bedre end herligheden fra USA? Her kan du sammenligne HTC One M8 med Samsung Galaxy S5, og sammenligne priser og kvaliteter på to af markedets absolut bedste top mobiler anno Juni 2014 – Se hvilken mobil der er bedst for dig!

 

Specifikationer på HTC One M8

  • Mål: 70,6 x 146,4 x 9,4 mm
  • Vægt: 160 gram
  • Styresystem: Android 4.4.2
  • Skærm: 5 tommer, 1920 x 1080 pixel

Sammenlign priser på HTC telefoner

 

Specifikationer på Samsung Galaxy S5

  • Mål: 72,5 x 142 x 8,1 mm
  • Vægt: 145 gram
  • Styresystem: Android 4.4.2
  • Skærm: 5,1 tommer, 1080 x 1920

Sammenlign priser på Samsung telefoner

 

Materiale og kvalitet

Når det kommer til materialevalg og formgivning, viser HTC virkelig deres evner. Håndværket i M8 er virkelig imponerende og man mærker tydeligt kvaliteten når man holder M8 i hånden. Her kommer Samsung ganske enkelt til kort, for plastikdesignet på S5 har svært ved at leve op til konkurrentens flotte fremtræden og eksklusive fornemmelse. Dog har Samsung præsteret at gøre designet vandtæt, hvilket måske vejer tungere for dem der dykker og taler i telefon under bruseren.

Brugerflade, programmer og funktioner

HTC udmærker sig med deres funktion Blinkfeed, som gør opdateringer fra telefonen, nyhedskilder og sociale netværk let tilgængeligt for brugeren. Samsung har en tilsvarende funktion, men slet ikke af samme kvalitet som HTC’s.

Samsung Galaxy S5 indeholder imidlertid massevis af funktioner og muligheder for gratis applikationer, premiumtjenester, der ellers normalt koster penge at downloade. Telefonen har desuden masser af hardware- og softwarebaserede ekstrafunktioner, som gør Samsung S5 til en sikker vinder af funktionskategorien.

Skærm og medie

HTC One M8 har en 5 tommer skærm, som er mindre end skærmen på Samsung S5, men til gengæld noget højere. Den indbyggede musikafspiller har en formidabel lyd, hvilket bl.a. skyldes at højttalerne vender lyden mod dig i stedet for at sidde på bagsiden af mobilen.

Samsung Galaxy S5 har en større skærmflade end HTC One M8, men skarpheden synes ikke umiddelbart at være bedre. Det er imidlertid muligt både at tilpasse skærmens brug med én hånd og at tilkoble telefonen til en større skærm, hvilket må siges at være praktisk hvis du også har Samsung Smart-TV.

Kamera

HTC One M8 har et Ultrapixelkamera med to kameralinser. Det giver bl.a. mulighed for at ændre fokus på billeder efter de er taget. Telefonens andre kameraeffekter er dog af dårlig kvalitet og fungerer ikke hensigtsmæssigt. Særligt gælder dette 3-D funktionen og mobilens farveeffekter. På den anden side klarer M8 forbedring af dårligere lysforhold bedre end Samsung S5, og det på trods af at M8 relativts set har for meget støj i billedet.

Samsung Galaxy S5 byder både på videooptagelse i 4K-opløsning og langt flere megapixel end konkurrenten. Samsung har rigtig mange muligheder og indstillinger, men kameraoverfladen synes en smule uoverskuelig og selvom den godt kan tilpasses, kan det stadig være vanskeligt at finde rundt. Billedkvaliteten ved udendørsbilleder og ved makrobilleder er dog betydeligt bedre, sammenlignet med M8.

Fitness og ekstrafunktioner

HTC One M8 har samarbejdet med Fitbit i skabelsen af en applikation, som tæller dine skridt og præsenterer resultatet i HTC’s Blinkfeed.

Samsung Galaxy S5 byder bl.a. på en fingertrykslæser med en acceptabel træfsikkerhed. Derudover har S5 også funktionen S-Voice, som gør det muligt for dig at styre din Samsung med stemmen. To funktioner som du ikke finder hos HTC M8.

Den samlede vinder af dysten mellem Samsung S5 og HTC M8

Når det kommer til materiale, kvalitet og design har Samsung Galaxy S5 ikke en chance mod HTC One M8. Dog fører Samsung ret overlegent på de fleste andre områder. Samsung S5 har flere funktioner og programmer, kameraet har bedre skarphed og så er der den lille vigtige detalje, at S5´s design er vandsikret. Så, på trods af HTC’s flotte design og kvalitet, er M8 modellen ikke helt nok til at vippe Samsung af pinden, som den bedste af de to mobiler. Vi må derfor kåre Samsung Galaxy S5 som vinderen af denne dyst og den bedste mobil af de to.

Se også:
Artikler om Samsung | Artikler om HTC | Priser på Samsung telefoner | Priser på HTC telefoner | Find billigste mobilabonnement