htc lg færdige i danmark

Katastrofesignal for HTC og LG: HTC 10 og LG G5 er begge allerede forsvundet hos de danske teleselskaber

HTC 10 og LG G5. Hvad har de tilfælles ud over at køre med Android?

Jo, de kan ikke længere købes hos de danske teleselskaber. Nu er det ikke en uhørt sensation, at ældre telefoner forsvinder fra hylderne hos de danske teleselskaber, men det er ret forbløffende og tankevækkende, at HTC 10 og LG G5 allerede er forsvundet.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

Katastrofetegn for HTC og LG

HTC 10 blev lanceret i april 2016 og blev sat til salg herhjemme til maj – altså for cirka kun otte måneder siden. LG G5 blev lanceret i februar og blev klar til salg i april og har altså et par måneder mere på bagen. Men for begge producenter er det en katastrofe, at de to telefoner allerede nu er væk fra hylderne hos de danske teleselskaber.

Normalt har topmodeller 6-12 måneders levetid eller mere hos teleselskaberne, når efterfølgerne til dem bliver præsenteret. LG G5 fik meget skældud for dets modulære design – eller rettere for at mangle moduler til dets modulære design – men er ellers en rigtig god mobil. Det samme er HTC 10, som vi sidste år vurderede til at være blandt de allerbedst telefoner overhovedet i 2016.

Og det er her, katastrofen ligger begravet. De to telefoner må have solgt ekstremt dårligt hos teleselskaberne trods deres gode kvaliteter, siden de bliver fjernet så hurtigt og derfor er det meget svært at forestille sig, at teleselskaberne igen i fremtiden skulle lyst til at røre ved HTC’s og LG’s topmobiler.

Faktisk er det kun Telia og Call me, der forsøgte sig med at sælge LG G5 – det bliver spændende at se, om de vil forsøge igen. De fleste danske teleselskaber havde HTC 10 i sortiment, men den har hele tiden ligget på en pris over 5.000 kroner, hvilket gør det svært at sælge den, når konkurrenter som Galaxy S7 Edge, Huawei P9 og Sony Xperia XZ er billigere.

Se også: De bedste mobilabonnementer

Helt væk på marketing og personale

En af grundene til, at HTC 10 og LG G5 formentlig havde det rigtigt svært rent salgsmæssigt, skyldes, at begge selskaber slet ikke har brugt ressourcer nok på at være tilstede i Danmark. Marketingsmæssigt har de været stort set usynlige – et par sporadiske hik på Facebook er det blevet til – og det er også fuldstændig umuligt at komme i kontakt med relevante personer hos de to selskaber.

Det er snart to år siden, jeg første gang bad om et interview med HTC’s nye nordiske direktør, tyske Jan Costa Thiele, men trods flere henvendelser er det stadig ikke lykkedes.

Da jeg skrev om, baseret på tre kilders udtalelser, at LG var på vej ud af det danske og europæiske marked i det hele taget, så kunne jeg ikke komme til at tale med en relevant person hos LG – alle spørgsmål skulle mailes til et PR-bureau, som så sendte spørgsmålene videre til LG i Sydkorea, hvor efter svarene – der ikke var andet end varm luft – blev sendt retur ad samme vej.

Se også: Sammenlign mobiltelefoner inden køb

Slut for HTC og LG i Danmark?

Hvis det er samme oplevelse, de danske teleselskaber oplever med HTC og LG, samtidig med, at de ikke til stede rent marketingsmæssigt, så er der ikke noget at sige til, at HTC og LG’s to topmodeller er ude allerede nu. Jeg bliver heller ikke overrasket, hvis HTC 10 og LG G5 blev de sidste mobiltelefoner fra HTC og LG hos de danske teleselskaber.

Det skal nok blive muligt at købe deres kommende topmodeller i Danmark i webshops, men uden synlighed hos de danske teleselskaber, så går de to mobilproducenter endnu hårdere tider i møde i Danmark.

Se også. De bedste mobiltelefoner