Guide: Find den bedste router til 1.000 mbit bredbånd

Er 1.000 mbit bredbånd overkill, hvordan udnytter man det og hvordan finder man den bedste router? Få svarene på spørgsmålene her.

Guide: Find den bedste router til 1.000 mbit bredbånd

Har du kigget rundt på markedet efter nyt bredbånd, så er du sikkert blevet mødt af masser af tilbud på hurtigt 1.000 mbit bredbånd. Har du overhovedet brug for så hurtigt bredbånd – og hvis man får det, hvordan udnytter man det så bedst? I denne guide kigger vi nærmere på 1.000 mbit bredbånd og finder den bedst router til det.

Har du brug for 1.000 mbit?

Markedet for bredbånd har ændret sig meget de seneste år. Hvor man tidligere kunne vælge mellem flere forskellige hastigheder, så tilbyder langt de fleste udbydere i dag 1.000 mbit. Og har de andre hastigheder i deres sortiment, så er det ofte prisen på 1.000 mbit, der er den mest fristende. Heldigvis er der stor konkurrence blandt udbyderne af bredbånd, hvorved prisen på 1.000 mbit er faldet meget.

Der findes dog enkelte udbydere med lavere hastigheder samt alternativet mobilt bredbånd, hvor der er penge at spare, så hvorfor købe 1.000 mbit? Man kan sagtens sige, at 1.000 mbit bredbånd er overkill, men det er heller ikke et sted man skal gå ned på hastighed. I dag har vi mange enheder tilsluttet vores bredbånd; telefoner, fjernsyn, højtalere, spillekonsoller, IoT-enheder, computere og meget mere. Og de mange enheder stiller samtidig større og større krav til både hastighed og netværksudstyr. Bliver der streamet Netflix flere steder i huset, downloaded spil til en PlayStation og foretaget videoopkald på en computer, så er der plads til hele husstandens brug på 1.000 mbit. Med den pris man i dag finder 1.000 mbit til, så er det det oplagte valg af bredbånd.

Se også: Guides til bredbånd og Wi-Fi

Hvordan udnytter man 1.000 mbit?

Som nævnt i forrige afsnit, så har vi i dag tilsluttet en lang række enheder til vores Wi-Fi i hjemmet. 1.000 mbit gør, at man kan gøre det uden bekymring for, at der opstår en flaskehals og Netflix begynder at hakke og gå i stå. Skal man få mest muligt ud at 1.000 mbit, så er der gode tips til hvordan man bedst udnytter det. Man skal man tænke over placeringen af routeren og det udstyr man benytter.

Skal man have den bedst mulige hastighed på bredbånd, så skal signalstyrken være god. Alt hvad signalet skal gennemtrænge, fx vægge, ruder, gulve, møbler og meget mere, virker dæmpende på signalstyrken. Derfor er placeringen central for et hurtigt Wi-Fi.

Et godt råd er at bruge en kablet forbindelse, når det er muligt. Er det ikke muligt, så må man bruge det trådløse signal. Sørg for at placere routeren så centralt som muligt og gem den ikke væk – også selvom den ofte ikke er køn at se på.

Se også: Sådan får du mere stabilt, bedre og hurtigere Wi-Fi

Den bedste router til 1.000 mbit?

Har du bestilt 1.000 mbit bredbånd, så kommer dit nye abonnement med stor sandsynlighed med en router. De fleste udbydere af bredbånd benytter i dag ganske udmærkede routere af den nye slags, som har en god rækkevidde. Det er dermed ikke den bedste router du kan få, men den er udmærket. Selve det er en fornuftig, router der er med, så er du ikke garanteret et hurtigt bredbånd. Måske har du ikke mulighed for at placere routeren ordentligt eller måske er husstanden for stor til routeren.

Har du problemer med rækkevidden, så skal du overveje noget andet netværksudstyr. Den bedste router til 1.000 mbit består ofte i en mesh-løsning. En mesh-netværksløsning er ikke den billigste løsning, men er et godt valg. Det er simpelt at komme i gang med, sikrer et hurtigt og sikkert netværk. Du kan læse mere om Mesh-netværk her. Et mesh-netværk erstatter ikke routeren fra din udbyder, men skal tilsluttes denne, som fremover skal fungere som en såkaldt “bro”.

Så: den bedste router til 1.000 mbit kan sagtens være den din udbyder tilbyder. Men oplever du problemer med ustabilt internet, svagt signal eller andre problemer så denne router sandsynligvis ikke kraftig nok. Dermed bliver det bedste valg et mesh-netværk.

De bedste tilbud på 1.000 mbit bredbånd

#1 Telenor
1.000 Mbit
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 60 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Telenor

Pris: 199 kroner om måneden de første 12 måneder. Herefter er prisen 249 kroner per måned. Se aktuelle tilbud hos Telenor

#2 Kviknet
1.000 Mbit
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 60 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Kviknet

Pris: 229 kroner om måneden.

#3 Fastspeed
1.000 Mbit
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 60 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Fastspeed

Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Fastspeed

#3 Hiper
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Hiper

Pris: Fra 259 kroner om måneden.

#4 YouSee
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos YouSee

Pris: 399 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos YouSee

Det sidste nye

Ties kan hvad ties kan, men ikke i denne sag. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 11/8/2021 kørte vi sagen om Sådan får du hurtigt bredbånd i din lejlighed – Læs den her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.