google home

Google Home og Home Mini i Danmark – se pris og tilgængelighed

De opkoblede og stemmestyrede digitale assistenter / højtalere er ikke så udbredte endnu i Danmark, men måske der begynder at ske noget, nu hvor Google endelig kan melde ud, at deres populære opkoblede højtalere med indbygget digital assistent, kommer til Danmark. Priser på Google Home og Home Mini.

 

Priser på Google Home og Home Mini

Google Home får en vejledende pris på 1.149 kroner og er den klart dyreste af de to højtalere, men lyden skulle også være betydeligt bedre end på Home Mini, der får en vejledende pris på 449 kroner. Mini-versionen er som navnet afslører en lille sag, der kan står de fleste steder uden at genere.

Begge højtalere vil være tilgængelig i Google Store og hos Elgiganten fra den 24. oktober og det er muligt at forudbestille dem allerede i fra i aften kl. 18.00.

Se også: Find de bedste bluetooth højtalere

 

Hvad kan Googles opkoblede højtalere med Assistant?

De to stemmestyrede smart-højtalere bliver udstyret med Google digitale assistent, Google Assistant og det er for den, man skal købe særligt Mini-højtaleren – det er ikke for at få den bedset lyd i klassen. Google Assistant både forstår og svarer  nu på dansk og har gjort det de seneste uger. Tidligere i år blev Googles stemmestyrede, digitale hjælper, Google Assistent, nemlig lanceret på dansk til Android og iOS.

De to Home-højtalere kan kobles til andre af hjemmets opkoblede enheder og via højtaleren og Google Assistent kan man så bruge stemmen til at give de kommandoer, man nu ønsker skal udføres, for eksempel Philips Hue, Nest sikkerhedskameraer og videodørklokker samt IKEA Trådfri. I alt skulle Assistant understøtte over 10.000 produkter.

Selve højtaleren kan man også få informationer fra, hvis man spørger om vejr, trafik, opskrifter, nyheder, kalenderaftaler med mere – alt det, du normalt søger efter på nettet, kan du spørge højtaleren om med stemmen.

Se også: Find de bedste priser på bluetooth højtalere

 

Skelner mellem flere stemmer 

Ved hjælp af en teknologi kaldet Voice Match kan Google Home skelne mellem forskellige stemmer, hvilket gør det muligt for flere personer at bruge den samme Google Home-enhed og få svar, der er personlige for dem. Dermed kan flere i familien altså bruge den samme højtaler til at styre hjemmets opkoblede enheder og til at hente informationer fra.

Se også: Prissammenligninger på højtalere