do global

Google fjerner populære apps – har du dem på din mobil bør du også fjerne dem

Det blev for nylig afsløret, at den kinesiske app-udvikler af Android-apps, DO Global, har begået bedrageri, samt gået bagom ryggen på brugere, der har downloadet selskabets apps. Det lader Google ikke til at synes om, og derfor er søge-giganten gået i gang med at fjerne DO Globals apps fra Play Store.

Det er nemlig det, der sker, når man bryder reglerne for butikken. Også selskabets reklamedel bliver ramt, da de muligvis også har overtrådt reglerne for Google AdMob-netværk.

 

Populær app-udvikler taget i bedrageri – smidt ud af Google Play og AdMob

For få dage siden kunne Buzzfeed fortælle, at mindst seks af DO Globals apps indeholdt kode, der fik det til at se ud som om, brugeren klikkede på reklamer, selv når appen ikke var i brug. Der blev desuden brugt forskellige almindelige navne som udviklernavne på apps, uden at det fremgik, at der var tale om det samme selskab bag de forskellige udviklernavne. Begge dele er klare brud på Googles regler, hvilket fik Buzzfeed til at afsløre det hele, også overfor Google.

Følgen af historien blev, at Google begyndte at fjerne DO Globals apps fra Play Store, og indtil videre er 45 af selskabets apps væk fra butikken. Det gælder blandt andet ES File Manager, Pic Tool Group og Photo Artist Studio. De pågældende apps er heller ikke længere med i AdMob reklamenetværket. Særligt en app som ES File Manager er populær på tværs af alle landegrænser, så det er slemt for DO Global at få den app blokeret i Googles univers.

Se også: Mobiltelefoner med hurtig brugerflade

 

DO Global har 250 millioner aktive brugere

En Google-ansat har udtalt, at man hos Google er i gang med at undersøge klager, og finder de brud på reglerne i sagerne, bliver appen fjernet, og udviklerens mulighed for at tjene penge på appen bliver også elimineret. I alt havde DO Global mere end 100 apps i Play Store. Ifølge selskabet selv har de over 250 millioner aktive månedlige brugere og mulighed for at nå 800 millioner brugere på sin reklameplatform.

Efter Buzzfeeds afsløring meddelte DO Global, at de havde sat gang i en intern undersøgelse og kommet frem til, at visse apps var ramt af problemer. De har accepteret Googles skridt med at fjerne appene og samarbejder med Google om at foretage en grundig gennemgang af alle de berørte apps.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

 

Fjern belastede apps på din mobil

Da Do Global målrettet har arbejdet på at skjule den sande identitet på deres apps, så er der ikke en fuld liste over de apps, der er problematiske. Du er derfor nødt til at tjekke selv manuelt, om din mobil reagerer negativt på skadelige apps og der er en måde at tjekke i dette tilfælde, om du har apps, der benyttes til falsk annoncering.

Den type irriterende annonceklik-apps påvirker nemlig batteritiden og dataforbruget. Hvis du synes, at batteriet hurtigere løber tør for strøm end normalt eller den bliver mere varm end den plejer, så kan det være et tegn på, at du har en skadelig app installeret. Bruger du mere data end du plejer, så kan det også være et tegn på en skadelig app på din mobil – det samme gælder, hvis din mobil er begyndt at blive langsom og hakker og sprutter, når du bevæger dig rundt i menuerne.

Oplever du både dårligere batteritid, større dataforbrug end du plejer og at din mobil bliver langsommere, ja så bør alle alarmer bimle og bamle og du skal straks tjekke, om der er apps på din mobil, der kan være skyld i dette.

Tjek dataforbrug:
Gå ind i Indstillinger > Trådløs og netværk > Dataforbrug – dataforbrug denne måned. Her kan du typisk få et grafisk overblik over dit dataforbrug og derved let se, om der har været udsving og derfor mistænkelig adfærd.

Tjek batteriforbrug:
Gå ind i Indstillinger > Batteri > Batteriforbrug. Her kan du se batteriforbruget for de forskellige apps på din mobil. Ser det unormalt højt ud på bestemte apps, bør du tjekke dem en ekstra gang.

Forstår du ikke, hvorfor bestemte apps har højt dataforbrug eller bruger meget batteri, så bør du afinstallere dem hurtigst muligt.

Se også: Find priser på de bedste smartphones