lg g6 bedste alternativ til oneplus 5

Gode kameramobiler til prisen – 5 billige med god billedkvalitet

Mobilproducenterne skal tjene nogle penge til deres ejere og aktionærer og for at holde en høj pris og høj fortjeneste, så satses der på fremragende kameraer, men det er dog også muligt at finde virkelig gode kameraer mobiler til lave priser. Guide til de bedste kameramobiler til prisen.

Det er skønt med en mobil med godt kamera, for så ved man, at man har en apparat i lommen eller ved hånden, der kan forevige store og små øjeblikke i ens liv – og også ofte forpeste andre folks liv på sociale medier, men det er en anden snak…
De aller bedste mobiltelefoner har ikke kun fremragende kameraer, de har også en høj pris og man kan godt ærgre sig lidt over, at skulle betale 5-6.000 kroner for en mobil, bare fordi man gerne vil have et godt lommekamera. Heldigvis behøver man da heller ikke skulle betale en halv månedsløn for at få en god kameramobil. Bruger du omkring 2.000 kroner på en ny mobil, kan du faktisk få en mobil med et rigtigt glimrende kamera. 
Herunder kan du se guide til 5 af de bedste kameramobiler til prisen.
Se også: Mobiltelefoner med bedste kamera 

Mobiltelefoner med bedste kamera

#1 Huawei P20 lite

Dual kamera der tager flotte portrætbilleder og gode billeder i det hele taget. Selvom blændetallet ikke er det laveste, så tager det alligevel gode billeder i mørke. Har ellers stor skærm på 5,84 tommer med fuld HD+-opløsning, batteri på 3.000 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 1.700 kroner + abonnement i én måned.

Se aktuelle priser på Huawei P20 lite

 

#2 Sony Xperia XZ1

Kamera på 19 megapixel med predictive fasedetektion autofokus og HDR. Tager flotte billeder stort set altid, også i mørke. Har ellers skærm på 5,2 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 2.700 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købespris:
Fra cirka 1.700 kroner + abonnement i seks måneder.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZ1

 

#3 Sony Xperia X Compact

Kamera på 23 megapixel med fasedetektion autofokus og HDR. Tager flotte billeder stort set altid, også i mørke. Har ellers skærm på 4,6 tommer med HD opløsning, batteri på 2.700 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 7.0/8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 2.000 kroner – sælges uden abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZ Compact

 

#4 Motorola Moto G6 Plus

Dual kamera på 12 + 5 megapixel og med fasedetektion autofokus og HDR. Lavt blændetal på F/1.7 gør at den tager gode billeder i mørke og den tager generelt rigtig fine billeder uanset motiv og tid & sted. Har ellers skærm på 5,9 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.200 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 2.500 kroner.

Se aktuelle priser på Motorola G6 Plus

 

#5 LG G6

Har godt dual kamera på bagsiden, der tager rigtig flotte billeder. Har optisk billedstabilisering (OIS), fasedetektionautofokus og HDR. Har ellers stor skærm på 5,7 tommer med fuld HD+-opløsning, batteri på 3.400 mAh med lynopladning og hurtig brugerflade med Android 8.0.

Bedste købspris:
Fra cirka 2.600 kroner.

Se aktuelle priser på LG G6

Hvor falder de kameraet igennem?

Vores test gennem årene viser, at der er en klar sammenhæng mellem et godt kamera og en høj pris – jo mere du er villig til at betale for en mobil, desto bedre kamera får du, groft sagt. Og her er iPhone faktisk ikke med i ligningen, for selvom

Der, hvor de billigere mobiltelefoner typisk falder igennem, er på billeder taget i mørke uden brug af fotolys. En ny trend blandt topmobilerne er også, at de får hybrid eller en form for optisk zoom, hvor man kan zoome ind, uden at billedkvaliteten går fløjten. Det finder vi heller ikke på de billigere telefoner.

Se også: Priser på de bedste kameramobiler

 

Bedste billige kameramobil, september 2018

Guiden til de bedste billige kameramobiler er fra august 2018. Priserne er fundet på pricepusher.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra SonyHuawei, Motorola og LG.

Den billigste mobiltelefon i guiden har en købspris fra cirka 1.700 kroner, mens den dyreste har en købspris fra cirka 2.600 kroner. Der er altså cirka 900 kroner til forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden, når vi kigger på købspris.

Se også: Sammenlign priser på de bedste kameramobiler til prisen