Forbruget af mobildata eksploderer i Danmark

Danskernes mobile dataforbrug stiger stadig eksplosivt i vækst, samtidig med at bredbåndsabonnementer også vækster.

Forbruget af mobildata eksploderer i Danmark

De danske teleselskaber opdaterer løbende deres mobilnetværk til at kunne håndtere mere data. Noget tyder på, at det er godt, de gør det, for danskerne forbrug af mobildata fortsætter nemlig med eksplosiv vækst.

Det viser nyeste tal fra Energistyrelsen.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Stor stigning i vores forbrug af mobildata

I 12 halvår 2015 slugte de danske mobilabonnementer 123.606 TB data, det tal er steget til 208.120 TB i 2. halvår 2016. Det svarer til en vækst på 68,4 procent på ét enkelt år, oplyser Energistyrelsen.

Den store vækst betyder faktisk ikke, at antallet at fastnet bredbåndsabonnementer falder. I samme periode er antallet af  fastnet bredbåndsabonnementer steget med 1,0 procent, antallet af det, der beskrives som internetbredbåndsabonnementer er steget med 0,3 procent, bredbåndsabonnementer via kabel-tv-net er steget med 4,8  procent, mens fiberbredbåndsabonnementer er steget med hele 12,2  procent.

Kun xDSL-bredbåndsabonnementer oplever fald på 6,5  procent.

I forbindelse med fastnet bredbåndsabonnementer et det interessant at hæfte sig ved, at abonnementer med mindst 100 Mbit/s download hastigheder er steget med 54,9 procent. Noget tyder altså på, at vi bruger meget mere data på farten med vores mobiltelefoner eller tablet end tidligere, men afholder os så åbenbart heller ikke fra at have et højt stabilt dataforbrug i det private.

Se også: Sammenlign priser på smartphones

 

Bedste mobilabonnementer med meget data

I dag kan man få mobilabonnementer med rigtig meget data til forholdsvis billige penge. For 99 kroner kan du få 30 GB data i dit mobilabonnement og det er også muligt at få mobilabonnementer med 100 GB data. Der er altså rig mulighed for at forbruge en masse data og det endda til gode priser.

Du kan sammenligne priser mobilabonnementer med meget datateleprisguide.dk.

Se også: Spar penge – sammenlign mobilpriser

Billige bredbåndsabonnementer

Bredbåndsabonnementer bruger man derhjemme eller i sommerhuset. Også her kan man få masser af data, ja faktisk fri data, men med varierende hastigheder. Stort set alle udbydere af bredbånd tilbyder dog hastigheder, så alle i familien kan være koblet op med hver deres enhed og streame løs af videoer og musik på samme tid.

Du kan også sammenligne priser på bredbåndsabonnementerteleprisguide.dk.

Se også: Nyheder om danskernes dataforbrug

Kilde