htc u12 plus pris

For og imod HTC U12+ – test og bedømmelse

HTC U12+ viser, at HTC stadig magter at lave forrygende gode mobiltelefoner af høj kvalitet, men prisen er stadig lige i overkanten. Test og bedømmelse af HTC U12+.

Man kommer desværre ikke uden om, at HTC kæmper hårdt for at gøre deres mobilafdeling til en god forretning og det er egentlig underligt, for de laver nogle fremragende mobiltelefoner. Hver gang, de kommer med en ny high end mobil, så får den topkarakterer hos de fleste toneangivende medier rundt om i verden.

HTC U12+ er den nyeste telefon fra HTC og den bekræfter, at man som mobilkøber bør kigge en ekstra gang efter HTC-branded og ikke nødvendigvis skal gå efter en topmodel fra Samsung, Huawei, Sony og så videre. Herunder finder du test og bedømmelse af HTC U12+

Se også: Priser på HTC U12+

 

HTC U12+ – test og bedømmelse

Fordele ved HTC U12+

HTC U12+ er grundlæggende en fremragende mobil, der holder højt niveau hele vejen igennem på stort set alle parametre.

Designet er flot skruet sammen og den er lavet i en fin kombination af glas på for- og bagside samt aluminiumsramme rundt om telefonen. Vægt og fysiske mål er rigtig fine – telefonen oser af høj kvalitet.

Skærmen er 6 tommer stor med 2K-opløsning, altså bedre opløsning end på de fleste andre high end telefoner fra i år, der har fuld HD+-opløsning. Farverne er gode og skærmen reagerer godt og hurtigt på tryk.

Det store nummer i U12+ er dog kameraet, der er kåret til at være verdens anden bedste på en mobiltelefon lige nu af DxOMark – kun overgået af Huawei P20 Pro. Kameraet tager da også fremragende billeder i stort set alle situationer og af alle objekter.

Et andet punkt, hvor HTC U12+ klarer sig virkelig godt til gaming - den store skærm, den kraftige Snapdragon 845 processor og 6 GB RAM kombineret med en rigtig god højtaler, der er placeret godt i forhold til når man holder telefonen i liggende tilstand, gør den virkelig fed at spille spil på.

Batteriet på 3.500 mAh er i orden og i den højere ende og der er lynopladning. Cirka 1,5 time bruger den på at lade op fra 0-100 procent.

Brugerfladen er egentlig ret simpelt bygget op, men stadig lidt sin egen på grund af den måde, app-skuffen er bygget op. I stedet for at scrolle til siden i app-skuffen, som man gør på de fleste andre telefoner, skal man scrolle ned.

Se også: Priser på de bedste HTC telefoner

 

Ulemper ved HTC U12+

Selvom HTC U12+ er en rigtig god mobiltelefon, så er der også et par ting, der driller. Blandt andet bliver bagsiden meget let fedtet til af ens fingre, hvilket ikke pynter. Der mangler jackstik til høretelefoner, man kan kun bruge USB-C eller bluetooth til at forbinde headset med til telefonen med.

Trådløs opladning savner jeg også, da den teknik med den rette oplader er ret bekvem i dagligdagen.

Der er heller ikke FM-radio og endelig skal man gøre sig klart, at de danske teleselskaber formentlig ikke kommer til at understøtte den med wifi opkald og VoLTE til bedre dækningen og samtalekvalitet.

Egentlig kan man sige, at det er nogle små mangler på en ellers fremragende mobil, men det er altså mangler, der irriterer mig lidt. Endelig er der prisen, som jeg synes er i overkanten med tanke på, at HTC altså kæmper noget med at sælge telefoner. Måske en lavere pris ikke nødvendigvis er svaret, men der findes andre alternativer til billigere pris, der nok kan friste de kræsne mobilkøbere.

Se også: De bedste HTC mobiler til prisen

 

HTC U12+ – bedste pris

HTC U12+ har en vejledende pris fra 5.990 kroner uden abonnement. Telefonen er klar til salg i Danmark den 18. juni og vil kunne købes hos flere danske teleselskaber.

Se også: Den billigste HTC mobil

 

Særlige fordele ved HTC U12+

+Brugervenlighed (8/10)
+Brugervenlig (9/10)
+ Kamera (8/10)
+Batteri (8/10)
+Antennekvalitet (8/10)

Bedste pris – Cirka 6.000 kroner (vejledende pris)

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra HTC