streaming fjernsyn

Fjernsynet er stadig populært – men mange streamer på det

De fleste danskere kan ikke forestille sig at være foruden et fjernsyn, men det er ikke nødvendigvis for at se almindelig flow tv på det – særligt de unge bruger og vil bruge det i fremtiden til at streame på. Det viser en ny undersøgelse, som Samsung står bag.

Almindeligt fjernsyn foretrækkes til streaming

Undersøgelsen bekræfter, hvordan vores tv-vaner har ændret sig i takt med at Netflix, HBO, Cmore, Blockbuster, Viaplay og andre streaming-tjenester har vundet indpas og selv om vi også bruger både mobil, tablet og computer til at streame på, så er det altså det almindelige fjernsyn, som folk foretrækker til at streame denne slags tjenester på.

45 procent af de unge mellem 15-34 år foretrækker at bruge TV’et til streaming af serier og hele 72 procent kunne ikke forestille sig at være uden et fjernsyn. Næsten halvdelen, 44 procent, i alderen 15-49 år, svarer at de bedst kan lide at streame film på deres Smart TV eller Chromecast frem for på andre enheder som tablets, telefoner og computere.

De ældre i alderen 50-74 år er dog lidt mere konventionelle i deres brug af et almindeligt fjernsyn – hele 92 procent siger, at de bruger et almindeligt fjernsyn til at se almindelig flow tv på.

Se også: Teleselskaber med streaming tjenester

 

Netflix mest populær

Netflix i øvrigt en meget populær streaming-tjeneste og hele 42 procent i undersøgelsen svarer, at de benytter Netflix. Samsung fortæller ikke, hvordan interessen er for for eksempel HBO Nordic blandt danskerne.

Væsentlige årsager til, at Netflix er populær skyldes formentlig, at de har meget roste egenproducerede tv-serier samt rigtig meget indhold til børn.

Se også: De bedste mobiltelefoner til video

Streaming tjenester hos teleselskaber

Flere og flere teleselskaber tilbyder mobilabonnementer med tjenester, her i blandt også til streaming af tv-serier. Teleselskabet 3 havde en periode en aftale med Netflix, men den gælder ikke mere og i dag et det HBO Nordic, Cmore, Viaplay,  TV2/Play og Minbio, man kan få med i et mobilabonnement.

Telia tilbyder HBO Nordic > Mobilabonnementer med HBO Nordic hos Telia

Telenor tilbyder Viaplay > Mobilabonnementer med Viaplay hos Telenor

Telmore tilbyder HBO Nordic, Cmore, TV2/Play og Minbio > Mobilabonnementer med HBO Nordic, Cmore, TV2/Play og Minbio hos Telmore