Få endnu billigere internet til sommerhuset

Med dette smarte trick kan du hurtigt og let få endnu billigere internet til sommerhuset, feriehuset eller kolonihaven.

Få endnu billigere internet til sommerhuset

I dag skal der gerne være hul igennem til internettet, lige meget hvor vi befinder os. Om det er i hjemmet, i bilen eller i sommerhuset, så skal der være internet. Men alle de abonnementer kan hurtigt blive en dyr affære, medmindre man bruger dette trick til mobilt bredbånd. Se her hvordan du let får endnu billigere internet i sommerhuset.

Mange vælger i dag mobilt bredbånd til sommerhuset, hvilket er ganske forståeligt. Det er hurtigt og let at komme i gang med. Her skal der ikke trækkes kabler, men i stedet isættes et sim-kort i routeren og man er kørende. Så længe der er en fornuftig mobildækning, så vil mobilt bredbånd være et godt valg. Selvom abonnementer til mobilt bredbånd er ret konkurrencedygtige med kablet bredbånd, så findes der en billigere mulighed.

Se også: Find det billigste mobilabonnement til dig

Brug et mobilabonnement og datadeling

Mobilt bredbånd fungerer på samme måde som et mobil abonnement – lige bortset fra, at man kun bruger mobildata. Alt efter hvor meget man er på internettet og hvad man bruger det til i sommerhuset, vælger man en datapakke herefter. Men det er meget billigere at vælge et mobilabonnement til formålet, i stedet for et abonnement lavet til mobilt bredbånd. Her er et eksempel: Hos CBB koster et abonnement til mobilt bredbånd med 100 GB data 159 kroner. Til sammenligning koster et mobilabonnement hos Oister med fri data det samme. Fri data hos Oister svarer til 2.000 GB data.

Og står du og mangler en router, som man nogle gange kan få gennem teleselskabet, så er det let at købe sådan en brugt. Og du skal ingengang bekymre dig om opsætning, for routeren klarer det hele automatisk.

Nogle gange er datadeling også en mulighed. Nogle teleselskaber har gjort det muligt, at man kan dele datapakken i et mobilabonnement på et andet sim-kort. Det sim-kort kan med fordel bruges til mobilt bredbånd. Kan du kombinere datadeling med et mobilabonnement med rigeligt data, så opnår du en billigere pris på internet til sommerhuset. Hos Call Me kan man fx få et mobilabonnement med fri data til 179 kroner per måned (lige nu på tilbud til 89 kroner i en periode), hvor man for 29 kroner ekstra om måneden kan få et datadelingskort. Det er altså 208 kroner samlet per måned for mobilabonnement og mobilt bredbånd til sommerhuset – det er rigtig billigt.

Her kan du se hvilke teleselskaber, der tilbyder datadelingskort:

Datadeling eller ej?

Det er let at få billigere internet til sommerhuset, man skal bare vide hvordan. Med ovenstående trick bliver det ikke mere besværligt, men det bliver til gengæld billigere. Om du skal benytte en udbyder som tilbyder datadeling eller ej er helt op til dig. Du kan også bare vælge et mobilabonnement hos et lavprisselskab. Hvilken løsning der er billigst, kommer an på dit behov.

Mens du sidder og regner på priser og datapakker, så husk at have dækningen med i dine overvejelser. Er der ikke ordentlig mobildækning hos en udbydere i dit sommerhusområde, så er hastigheden sikkert heller ikke god. Du kan tjekke erfaringer med mobildækning hos teleudbydere her.

Se også: Guides til billigere internet