sammenlign pris nye roaming mobilabonnement eu

Energistyrelsen sår tvivl om lovligheden af de nye roaming-abonnementer

Ind til for få uger siden vidste kun de færreste, hvordan teleselskaberne ville reagere på de nye roaming-regler dikteret af EU. De fleste havde en formodning om, at mobilabonnementerne ville stige i pris og det også blevet tilfældet hos de fleste teleselskaber.

I hvert fald når det drejer sig om mobilabonnementer, der kan bruges i hele EU og ikke kun i Danmark. Mange teleselskaber i dag tilbyder kun roaming i de dyrere mobilabonnementer, mens abonnementer, der kun kan bruges i Danmark, er billigere.

Se også: Nye mobilabonnementer med roaming

Energistyrelsen: Dyrere roaming-regler kan stride imod EU-regler

Men nu sår Energistyrelsen tvivl om, hvorvidt teleselskaberne overhovedet må gøre det på den måde, hvis den eneste forskel er, at man kan bruge det ene abonnement i EU og det andet kun i Danmark.

Kontorchef i Energistyrelsen, Jakob Juul, siger til Børsen, at det er en kompliceret sag, men understreger, at EU har defineret regler, der siger, at teleselskaberne ikke bare kan gøre et abonnement dyrere, fordi man kan bruge det til at roame med i EU. Efter den 15. juni, hvor de nye roaming-regler træder i kraft, vil Energistyrelsen gå ind og vurdere rimeligheden i den tendens, vi ser i dag hos teleselskaberne, lyder det fra Jakob Juul.

Se også: Mobilabonnementer der kun kan bruges i Danmark

Teleindustrien: Det er noget vrøvl

Brancheforeningen Teleindustriens direktør, Jakob Willer, kalder Energistyrelsens udmelding for noget “vrøvl” og slår fast, at teleselskaberne kan sætte abonnementspriserne som de vil og han afviser, at der er tale om et decideret gebyr for at kunderne kan roame med sit mobilabonnement.

EU har i forbindelse med de nye roaming-regler forklaret, at de ikke ville betyde prisstigninger for mobilkunderne, men det er som ventet sket og Jakob Willer spørger retorisk i Børsen, om denne nye udmelding fra Energistyrelsens side bunder i, at teleselskaberne ikke må forklare danskerne, hvorfor priserne stiger.

Se også: Brug mobilen billigt i udlandet

15. juni starter de nye roaming-regler i EU

En ting er sikkert: Vi kommer helt sikkert til at høre mere i denne sag både frem til den 15. juni, hvor de nye roaming-regler i EU træder i kraft og også efter den 15. juni, når Energistyrelsen tilsyneladende vil granske teleselskabernes prisstigninger efter i sømmene.

Se også: Nyheder og sparetips om roaming

kilde

Skriv et svar