Du tjekker prisen på dit mobil abonnement – men tjekker du også prisen på din a-kasse?

A-kassen er en vigtig del af arbejdslivet, men mange glemmer at tjekke prisen på denne - det bør man gøre, da der er stor forskel.

Du tjekker prisen på dit mobil abonnement – men tjekker du også prisen på din a-kasse?

Dette indhold er sponsoreret: A-kassen er en vigtig del af dit arbejdsliv, men mange glemmer at tjekke prisen på denne. Det er dog en god idé at holde øje med priserne på a-kasser, da der kan være stor forskel på de forskellige a-kasser.

tjek a-kasse priser her og se, om du kan finde en billigere a-kasse. Derudover bør du også tjekke, hvilke ydelser der følger med din a-kasse, da dette også kan have betydning for, hvor meget du betaler.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en arbejdsløshedskasse, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Du skal være medlem af en a-kasse for at kunne få dagpenge under din ledighed.

Så tjek a-kasse priser og find den a-kasse, der passer bedst til dig.

Hvad er fordelene ved at være medlem af en a-kasse?

En a-kasse er en forsikring, der sikrer dig økonomisk, hvis du bliver ledig. Du betaler et fast månedligt beløb til din a-kasse, og hvis du bliver ledig, vil du få udbetalt et dagpengebeløb. Dagpengebeløbet udgør cirka 75 % af det, du tidligere tjente.

Hvis du ikke er medlem af en a-kasse, kan det have store konsekvenser for dig økonomisk, hvis du bliver ledig, da det kan blive svært at blive godkendt til dagpenge, hvis man ikke har været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder inden for de seneste tre år.

Endelig kan det også have betydning for din pension, hvis du ikke har været medlem af en a-kasse i længere tid, især hvis man er ledig i en periode op mod sin pensionsalder. Det kan derfor betale sig at undersøge priser på a-kasse, så du kan sikre dig selv mod fremtiden.

Se også: Find billig telefon

Hvilken a-kasse skal man vælge?

Der er mange forskellige a-kasser at vælge imellem, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken a-kasse der er den rigtige for en. Der er dog nogle ting, man kan overveje, når man skal vælge a-kasse. Det første og mest basale er selvfølgelig prisen på a-kassen. Hvor meget du skal betale i kontingent afhænger nemlig af din indtægt, og derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet grundigt, så man ikke ender med at betale for meget i kontingent.

Yderligere bør man også overveje, hvilke ydelser der følger med den enkelte a-kasse. Nogle a-kasser tilbyder eksempelvis rådgivning eller andre former for hjælp, som kan vise sig at være guld værd i en situation, hvor man står uden arbejde. Endelig bør man også overveje sin egen situation og tage stilling til, om det er vigtigt for én at have en fleksibel a-kasse, eller om det ikke spiller så stor en rolle. Alt dette kan du undersøge, når du undersøger priser på a-kasse.

Det er meget vigtigt, at du hele tiden holder dig opdateret på, hvad du får for pengene, det gælder også din a-kasse. Der kan nemlig være stor forskel på prisen, men også på det du får for pengene.

Læs flere nyttige advertorials.