Det letteste og mest simple bredbånd til ældre?

Selvom man er blevet ældre, skal man stadig have bredbånd i hjemmet. Her kigger vi det letteste og mest simple bredbånd til ældre.

Det letteste og mest simple bredbånd til ældre?

Er du oppe i alderen og ikke så teknisk stærk som du engang var, kan bredbåndsmarkedet let virke uoverskueligt. Der melder sig spørgsmål om hvad har man brug for af kabler i hjemmet, hvilket udstyr man skal have og hvor hurtig hastighed man har brug for. En internetopkobling er dog næsten umuligt at leve uden i dag. I denne guide hjælper vi dig til det bedste valg af bredbånd til ældre, hvis det skal være let og ligetil.

Internettet bruges i dag til mange ting, lige fra at se tv og lytte til radio til at få klaret finanserne – det hele foregår digitalt. Og det er selvfølgelig smart, men det stiller også nogle krav til opkoblingen.

Der findes nemlig flere typer af bredbånd, som hver især har fordele og ulemper. Men er du en ældre person eller par, hvilket bredbånd passer så bedst til jer? Læs med nedenfor.

Det letteste, billigste og mest fleksible bredbånd

Skal man som ældre vælge bredbånd via telefonstik, bredbånd via kabel-tv, fiberbredbånd eller mobilt bredbånd? Der er fordele og ulemper ved alle typer, men der er ingen tvivl om, at sidstnævnte type ofte er det bedste valg for ældre.

Og hvorfor så det? De andre typer bredbånd kan også være gode valg, men mobilt bredbånd har nogle fordele, som gør dette til det oplagte valg. Det er nemlig let at komme i gang med, simpelt at administrere og det er ofte den billigste løsning. Derudover er det også det eneste mobile bredbånd, som man tage med sig.

Let at komme i gang med 

Mobilt bredbånd er let og ligetil. Det fleste abonnementer til mobilt bredbånd kommer med en gratis router. Få dage efter bestillingen kommer det hele med posten. Det eneste man skal gøre er, at indsætte sim-kortet i routeren, sætte routeren i stikkontakten og kort efter er der bredbånd til hele husstanden. Ingen andre kabler skal bruges, da mobilt bredbånd benytter mobilnetværket til at skabe forbindelse til internettet.

Routeren holder sig selv opdateret, og skulle internetopkoblingen drille, kræves der ofte ikke mere end, at man slukker og tænder routeren.

Er billigt og kan tages med

Mobilt bredbånd er derudover mobilt. Det vil sige, at man for eksempel kan tage det med i sommerhuset eller kolonihaven.

Modsat andre typer bredbånd kan mobilt bredbånd købes efter forbrug. Har du/i et lille forbrug, kan man vælge en billigere abonnement med en mindre mængde data. Har i derimod et stort forbrug, kan man vælge fri data – eller muligheden derimellem.

Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Ikke det hurtigste

Mobilt bredbånd er derimod ikke det hurtigste bredbånd på markedet. Vil man have det hurtigste, skal man vælge fiberbredbånd. Men langt de fleste, specielt ældre mennesker, har slet ikke brug for så hurtige hastigheder. Mobilt bredbånd er rigeligt hurtigt til det de fleste bruger bredbånd til i dag, såsom streaming af tv og film.

Skal man have den bedste oplevelse med mobilt bredbånd, skal man dog sikre sig en god mobildækning. Derfor skal man gå efter et abonnement til mobilt bredbånd hos den udbyder, der dækker bedst hvor man primært skal bruge det.

Se hvordan brugerne oplever mobildækning hos de forskellige udbydere her.

Se også: Guides til bredbånd

Efterfølgende nyt om temaet

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 19/4/2022 fulgte redaktionen op med en artikel omkring Hvor hurtigt skal bredbånd være til streaming? – Følg den videre udvikling her. Seneste nyt om emnet kan du finde her.