smartphone salg vokser

Det globale smartphone-salg vokser igen – se top ti mest populære telefoner i Danmark

Efter to år med små, men konstante fald i smartphone-salget på globalt plan, er den negative trend nu vendt og salget i 3. kvartal voksede med to procent. Se, hvilket mobilproducenter, der voksede mest og hvilke ti telefoner, der er de mest populære lige nu. 3. kvartal 2017 står formentlig for mange mobilproducenter som et lidt trist kvartal – det var nemlig her, smartphone-salget tog et dyk for første gang i mands minde og først nu er trenden vendt.

I følge Strategy Analytics voksede efterspørgslen på telefoner med to procent i 3. kvartal 2019 og det skyldes øget konkurrence på mobilpriserne blandt telefonproducenterne og nye features som større skærme og 5G-opkobling. Det med 5G-opkobling er formentlig ikke den helt store udslagsgivende faktor endnu på globalt plan, men andre ting kan også spille ind: Store fremskridt på kameraerne og bedre batterilevetid for eksempel. Der blev solgt 366 millioner smartphones i 3. kvartal 2019 mod 360 millioner enheder i samme kvartal 2018. Huawei oplevede den største salgsvækst på godt cirka 29 procent og en markedsandel, der gik fra 14,4 procent i samme kvartal sidste år til 18,2 procent i år.

Samsung solgte 8 procent flere telefoner og har en markedsandel på 21,3 procent – en stigning på 1 procent sammenlignet med sidste år. Apples salg faldt med 3 procent og deres markedsandel er på 12,2 procent.

Men hvordan ser billedet ud i Danmark? Vi har ikke tal for det danske marked, men til gengæld får man et godt fingerpeg for, hvilke mobilproducenter der har de mest populære telefoner i Danmark, når man sammenholder tal på tværs af prissammenligningssider som telepristjek.dk, mobilkunden.dk, pricepusher.dk og teleprisguide.dk.

Se også: Find priser på smartphones

 

Mest populær mobiltelefoner i Danmark, oktober 2019

Herunder kan du se de 10 mest populære telefoner fra de sidste 30 dage – listen er baseret på, hvor man prissammenligninger, der er foretaget på de telefonmodeller, der er priser på på disse sites.

 

#1 Apple iPhone 11
Kommentar: Skærm på 6,1 tommer med Liquid Rentina LCD-skærm, hurtig brugerfalde og fint kamera. Kører med iOS 13 og kan opgraderes til iOS 14, 15, 16, og 17  som minimum.

Bedste pris:
Fra cirka 6.300 kroner.

Se aktuelle priser på Apple iPhone 11

 

#2 Huawei Mate 20 Pro
Kommentar: Stor skarp og farverig skærm på 6,4 tommer, meget hurtig brugerflade, rigtig lang batteritid og hurtig opladning og hurtig trådløs opladning + super godt kamera og har god antenne. Kører med Android 9.0 og kan opgraderes til Android 10.

Bedste pris:
Fra cirka 3.700 kroner.

Se aktuelle priser på Huawei Mate 20 Pro

 

#3 Apple iPhone 8
Kommentar: 4,7 tommer skærm, fin brugerflade og okay kamera. Kører med iOS 13 og kan opgraderes til iOS 14, 15 og 16  som minimum.

Bedste pris:
Fra cirka 4.200 kroner.

Se aktuelle priser på Apple iPhone 8

 

#4 Samsung Galaxy S10 Plus
Kommentar: 6,4 tommer Super AMOLED-skærm med 2K-opløsning, flot design, rigtig hurtig brugerflade og godt kamera med triple optik og fremragende antennekvalitet. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 6.000 kroner.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S10 Plus

 

#5 Apple iPhone 11 Pro
Kommentar: 5,8 tommer Super Retina skærm, godt design, hurtig brugerflade samt godt kamera. Kører med iOS 13 og kan opgraderes til iOS 14, 15, 16 og 17 som minimum.

Bedste pris:
Fra cirka 8.800 kroner.

Se aktuelle priser på Apple iPhone 11 Pro

 

#6 Huawei P30
Kommentar: Stor og farverig skærm på 6,1 tommer, rigtig godt format, hurtig brugerflade, lang batteritid og hurtig opladning + rigtig godt triple kamera. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 3.500 kroner.

Se aktuelle priser på Huawei P30

 

#7 Samsung Galaxy Note 10 Plus
Kommentar: 6,8 tommer Super AMOLED-skærm med 2K-opløsning, flot design, meget hurtig brugerflade, fremragende kamera og god antennekvalitet. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 8.400 kroner.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy Note 10 Plus

 

#8 Samsung Galaxy A7
Kommentar: 6 tommer Super AMOLED-skærm med fuld HD-opløsning, fint design, god brugerflade, godt kamera og god antennekvalitet. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 1.700 kroner.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A7

 

#9 Huawei P30 Pro
Kommentar: Stor og farverig skærm på 6,47 tommer, rigtig godt format, hurtig brugerflade, lang batteritid og hurtig opladning + fremragende triple kamera. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 5.900 kroner.

Se aktuelle priser på Huawei P30 Pro

 

#10 Samsung Galaxy Note 9
Kommentar: 6,4 tommer Super AMOLED-skærm med 2K-opløsning, flot design, meget hurtig brugerflade, fremragende kamera og god antennekvalitet. Kører med Android 9.0 men kan opgraderes til Android 10.0.

Bedste pris:
Fra cirka 5.000 kroner.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy Note 9

 

Stor interesse for dyre telefoner

Listen over de ti mest populære telefoner i Danmark de sidste 30 dage bærer præg af, at Apple har lanceret nye telefoner – Apple har således to modeller fra 11-serien med på listen. Der er dog kun en ældre Apple-model med, nemlig iPhone 8. Normalt har Apple flere billigere telefoner med på disse lister, men lige nu er der altså størst interesse for de nye modeller.

En interessant detalje er, at Huawei stadig formår at holde interessen for sine telefoner intakt med deres tre bedste og dyreste telefoner. Også Samsung har sine dyreste telefoner med på listen, kun A7 til under 2.000 kroner stikker ud.

Generelt er der mange dyre telefoner med på listen, hvilket indikerer, at der er sket tilpas meget med telefonernes udvikling til, at mobilkøberne er villige til at betale ekstra for de bedste funktioner.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

Skriv et svar