Derfor er trådløs opladning langsommere

Trådløs opladning er som udgangspunkt en fantastisk tanke, men glæden forsvinder lige, når man går i gang med at oplade - det går nemlig langsomt.

Derfor er trådløs opladning langsommere

Var du en af dem der klappede i hænderne, da Apple introducerede trådløs opladning til iPhone? Tanken om at kunne oplade, ude at skulle stikke et kabel i, er da også fantastisk. Så nemt og enkelt bare lige at ligge telefonen, os så lader den op. Der er dog nok også en god sandsynlighed for at din begejstring aftog en smule efterfølgende.

For det første følger der ikke en trådløs oplader med, og giver altså en ekstra udgift, for det andet er der hastigheden.

For selvom trådløs opladning ER smart, så har de fleste nok også oplevet, at hastigheden langt fra er den samme som med et kabel. En trådløs oplader yder typisk op til 7,5 Watt. Dette er godt nok mere end de 5 Watt, en almindelig iPhone oplader yder. Det er dog væsentlig mindre end de 12 watt en iPad oplader, som de fleste af os efterhånden nok bruger, kan yde.

På papiret burde en trådløs opladning med en 7,5 Watt oplader, altså gå hurtigere end at lade telefonen op med en almindelig iPhone oplader. Du vil dog nok også opleve, at det går lidt langsommere. Det vides ikke helt med sikkerhed, men en del af de 7,5 Watt som en trådløs oplader leverer, går sandsynligvis tabt. Trådløst er ikke lige så hurtigt som med kabel, sådan er det med alting. Samtidig yder mange trådløse opladere kun 5 watt, og hvis der så går noget tabt er ydelsen måske nærmere omkring 3-4 watt.

 

Sådan kan du øge hastigheden på trådløs opladning

Der er heldigvis nogle ting du kan gøre for at oplade hurtigere. Det første du skal gøre er at slukke for bluetooth og WiFi, da dette bruger en del strøm. Alternativt kan du sætte telefonen i flight mode, da den på den måde bruger mindst muligt strøm.

Derudover det vigtigt at du kigger på specifikationerne, når du køber en trådløs oplader. Det handler ikke bare om, at vælge en der er flot. Det handler også om at vælge en med så mange watt som muligt. iPhone understøtter op til 10 watt trådløst, du kan med fordel derfor naturligvis også købe en oplader der yder dette. Du kan finde mange forskellige trådløse opladere her.