iPhone SE populære mobiltelefoner

Den populære iPhone SE kan udgå til september

Det kan blive sådan, at Apple vælger at tage den populære iPhone SE ud af sortimentet i det kommende kvartal af 2018. Det mener to analytikere, John Donovan og Steve Mullane fra BlueFin Research – formentlig kommer der en ny iPhone SE 2 til at tage over.

 

Ryger iPhone SE, bliver iPhone 7 ny bundprop

Det betyder, at det fra september ikke længere vil være muligt at købe en iPhone SE. Hvis analytikerne altså har ret. Det kommer i så fald til at ske i forbindelse med, at Apple sender deres næste iPhones på gaden, anden generation af iPhone X, iPhone X Plus, iPhone X 6,1 tommer.

Den sidstnævnte som en billigere variant med LCD-skærm. Samtidig vil det gøre iPhone 7 til den billigste iPhone. Formentlig vil iPhone 6s også udgå til september og overlade bundpladsen i sortimenter til iPhone 7.

Rygterne omkring iPhone SE er gået frem og tilbage i lang tid. Den nuværende model er den samme, som da den blev lanceret i 2016. Den eneste opdatering, der er sket, er, at der kom versioner med mere hukommelse i 2017. For snart et år siden reduceredes prisen lidt.

Se også: Guide til de bedste iPhones

Diverse rygter om iPhone SE 2

Der har været rygter om, at der skulle komme en ny version af iPhone SE allerede i første halvår af 2018, hvilket mange håbede på, selvom den kendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo ikke var overbevist. Der skete da heller ikke noget, så Kuo havde ret.

Udover hvornår der eventuelt kommer en iPhone SE2, er rygterne heller ikke enige om, hvad telefonen kommer til at indeholde. Visse mener, at opgraderingen kun bliver beskeden med lidt bedre specifikationer, mens andre forventer et helt nyt design med inspiration fra iPhone X.

Fra de nyere rygter hører vi, at Apple skulle have produceret flere prototyper af telefonen, blandt andet en med notch på skærmen og en uden hjemknap, men også versioner, der minder mere om den gamle iPhone SE, dog med glasbagside, så den kan lades op trådløst.

Se også: Spar 2.000 kroner på den billigste iPhone SE

 

Derfor er iPhone SE så populær

To af hovedpointerne med iPhone SE er, at den er betydeligt mindre end de andre iPhones, så man kan bruge den med én hånd, samt at prisen er en del lavere. Derfor kan det være lidt svært at forestille sig en telefon, der minder om iPhone X, men stadig beholder de to pointer. Derfor tror vi mere på, at opgraderingen er i mindre skala. Den iPhone SE, vi har nu, ligner mest iPhone 5s med en skærm på 4 tommer. Den har Apples A9-chip, der også sidder i iPhone 6s og iPhone 6s Plus og har 2 GB ram. Kameraet er på 12 megapixel, og den har både Touch ID og høretelefonstik.

Mit bedste bud er derfor, at en iPhone SE2 vil få specifikationer, der minder om dem, vi kender fra iPhone 8. Hvis der altså overhovedet kommer en iPhone SE 2 – det vil være dumt af Apple ikke at komme med en, da den har ligget i top 2 over mest populære iPhones i lang, lang tid.

Se også: Sammenlign priser på iPhone SE