De bedste SIM-kort til datadeling i en bærbar computer

Ekstra SIM-kort til datadeling kan ikke kun bruges i 4G-routere, men også bærbare computere med SIM-kortholder. Se de bedste datasimkort her.

De bedste SIM-kort til datadeling i en bærbar computer

Mange teleselskaber sælger ekstra datadelingskort, så du kan dele din mobildata i andre produkter, typisk en 4G-router. Men et ekstra SIM-kort til datadeling er også utroligt smarte i en bærbar computer. Se de bedste løsninger til datasimkort til brug i bærbare computere her.

SIM-kort i bærbare computere er en relativ ny ting. Normalt kan en laptop tilsluttes et Wi-Fi-netværk og Bluetooth-enheder. Men understøttelse af 4G eller LTE er blevet mere udbredt i løbet af de seneste år.

Se også: Hvordan bruger man datadeling? Sådan kommer du i gang

Fordele og ulemper ved SIM-kort til bærbar computer

Princippet er faktisk helt det samme, som når du indsætter et SIM-kort i en smartphone. På bærbare computere, som understøtter 4G/LTE, kan du indsætte et fysisk SIM-kort. På den måde kan du have en konstant internetopkobling, uanset hvor du befinder dig, og uden at have en irriterende 4G-dongle siddende i USB-porten.

4G i en bærbar computer giver rigtig god mening, hvis du ofte er på farten med en computer, eller hvis du bare ofte ikke er i nærheden af et Wi-Fi-signal. Samtidig er det også en billig løsning, da du i udgangspunktet blot skal betale en lav månedlig pris til et teleselskab for det ekstra SIM-kort.

Tidligere har 4G-teknologi i computere tæret hårdt på batteritiden, men i dag er de indbyggede 4G-modem i laptops blevet så effektive, at de ikke bruger mere strøm, end når man er tilsluttet WiFi. Samtidig opnår du også hurtigere forbindelser, end hvis du for eksempel laver netværksdeling fra din smartphone.

En ulempe ved bærbare computere med LTE er dog, at de ofte er dyrere. Eksempler på computere, som understøtter 4G, er Microsoft Surface Go 2, Samsung Galaxy Book Go, Samsung Chromebook Plus, HP Spectre x360 og Dell Latitude 7400 2-i-1.

Se også: Få mobilt bredbånd for ned til 20 kroner per måned med datadeling

De bedste datasimkort til en bærbar computer

Et SIM-kort til datadeling er koblet på dit eksisterende mobilabonnement. Det er derfor nødvendigt med et mobilabonnement, der har nok data til dit forbrug både på din smartphone og på den laptop, som skal have et datasimkort.

Du kan undersøge dit dataforbrug i din telefons indstillinger. Læg dertil en god portion ekstra data – måske det dobbelte – oveni alt efter dit dataforbrug på computeren.

Er du i tvivl om dit forbrug, er det nemmeste at købe et mobilabonnement med fri data og fri tale. De billigste abonnementer med fri data fås for 159 til 179 kroner per måned.

Herunder kan du se, hvilke teleselskaber der sælger ekstra SIM-kort til datadeling, og hvad de koster per måned:

#1 eesy
SIM-kort til datadeling: 20 kroner per måned
Netværk: TDC NET
Se aktuelle tilbud hos eesy

#2 HALLO
SIM-kort til datadeling: 29 kroner per måned
Netværk: TDC NET
Se aktuelle tilbud hos HALLO

#3 TELMORE
SIM-kort til datadeling: 29 kroner per måned
Netværk: TDC NET
Se aktuelle tilbud hos TELMORE

#4 YouSee
SIM-kort til datadeling: 30 koner per måned
Netværk: TDC NET
Se aktuelle tilbud hos YouSee

#5 Telia
SIM-kort til datadeling: 49 kroner per måned
Netværk: Telia (TT Netværket)
Se aktuelle tilbud hos Telia

#6 Call me
SIM-kort til datadeling: 49 kroner per måned
Netværk: Telia (TT Netværket)
Se aktuelle tilbud hos Call me

#7 3 Mobil
SIM-kort til datadeling: 60 kroner per måned
Netværk: 3
Se aktuelle tilbud hos 3

Sådan vælger du det rette SIM-kort til datadeling

Den nemmeste og hurtigste måde at komme i gang med et SIM-kort til en bærbar computer er at bestille SIM-kortet hos det teleselskab, du allerede har et mobilabonnement hos.

Det er dog ikke alle teleselskaber, der sælger SIM-kort til datadeling. I så fald er du nødt til at skifte til et nyt teleselskab, og måske kan det i samme ombæring også være nødvendigt at skifte til et større abonnement, for eksempel et med fri data (1.000 GB).

Som du kan se på listen ovenfor, er der også forskel i priserne på et ekstra SIM-kort hos de forskellige teleselskaber. Det billigste SIM-kort finder du hos eesy, hvor det kun koster 20 kroner per måned. Teleselskabet har samtidig også et billigt abonnement med fri data. Også TELMORE, HALLO og YouSee er relativt billige med en pris på 29-30 kroner.

Teleselskabets dækning er også væsentlig, når det kommer til mobildata. Her bør du vælge et teleselskab med god dækning i dit område for at få den bedste oplevelse. På Energistyrelsens hjemmesider Tjekditnet.dk og Mastedatabasen.dk kan du se, hvilke mobilantenner der er i dit område, og hvilke datahastigheder det er muligt at opnå nær dig. Telepristjeks undersøgelse af danskernes oplevelse af dækningen viser også, hvilke teleselskaber der giver den bedste mobildækning.

Se også: Se hvor god dækning dit teleselskab har

Efterfølgende nyt

Historien tog relativt hurtigt en ny drejning. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 31/8/2021 kom der flere nuancer om emnet med nyheden; Abonnementer med fri data er billigere end nogensinde – Historien finder du her. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.