Danske teleselskaber langt foran EU på roaming

I mandags kunne EU endelig komme med en tidshorisont for lavere mobilpriser inden for EU’s grænser. Men lille Danmark er faktisk langt foran EU’s tiltag.

Danske teleselskaber langt foran EU på roaming

EU har brug for nogle positive indslag. Oftest, når man taler EU, handler det om negative historier, der fremhæver, hvordan det europæiske fællesmarked er en værre rodebutik.

I mandags kunne EU så afsløre, at vi får markant lavere priser på mobiltelefoni i EU fra april næste år og at vi far den 15. juni 2017 helt får fjernet roaming priser.

 

Talt om gratis roaming i mange år i EU

Diskussionen om et roaming-frit EU har stået på længe, vi taler mange år, og har været med til at understrege EU som et bureaukratisk mareridt, der talte og talte, mens det i virkeligheden var handlingslammet.

Det var derfor en positiv historie, EU kunne smide på bordet forleden og en historie, der nok skal tale til den almindelige europæer. Det er de færreste, der vil have noget imod at spare penge på mobiltelefoni.

Det er bare gået for langsomt.

 

Gratis roaming hos danske teleselskaber – nu også i USA

Allerede i april 2014 chokerede teleselskabet 3 med gratis roaming i en række lande i EU og samt Hong Kong med 3LikeHome. Siden hen er der kommet flere og flere lande til. I dag dækker 3 det meste af EU og fra på mandag kommer lande som USA og Singapore oven i.

I praksis betyder 3LikeHome, at man kan ringe gratis til danske numre, sende sms/mms gratis til danske numre samt modtage opkald gratis og forbruge data, som tages fra det data, der er inkluderet i abonnementet. I dag er 3 med andre ord langt foran EU på dette område og fra på mandag halter EU endnu længere bagefter.

 

Andre løsninger til billig roaming

Andre danske teleselskaber er kommet med på gratis roaming-vognen, dog i mere begrænset omfang. Blandt andet kan man mod at betale 99 kroner om måneden som Telia-kunde benytte sig af sit mobilabonnement i 20 EU-lande.

Telenor tilbyder med et Telenor FRI+ abonnement gratis tale og sms i EU og Norden. Data er dog ikke inkluderet.

Andre teleselskaber tilbyder forskellige udlandspakker med tale og data i forholdsvis små mængder, for eksempel 100 MB. Denne type løsning betaler man for, for eksempel 100 kroner for 100 MB data.

 

Danske teleselskaber skal have ros

Vi ynder ofte at skælde ud på de danske teleselskaber, som de forbrugernes vagthunde vi er, men de skal også have ros, når de gør det godt – og det gør de generelt på roaming. Det står klart, at med USA i hatten, så er 3 absolut stærkest kørende på gratis roaming – ikke blot i Danmark og EU, men formentlig i hele verden.

Se også: Stor guide til bedste roaming løsning