Brug mobilabonnement som bredbånd – dette skal du vide

Selvom teleselskaberne siger, at du ikke kan bruge dit mobilabonnement til mobilt bredbånd i en 4G-router, så passer det ikke. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Brug mobilabonnement som bredbånd – dette skal du vide

Mobilt bredbånd hos teleselskaberne er ikke nødvendigvis billigere end mobilabonnementer, der også inkluderer tale og de kan være langt billigere end almindeligt bredbånd. Der er risiko for, at teleselskaberne siger, at du ikke kan bruge et mobilabonnement kun til mobilt bredbånd i en 4G-router, men det kan du  og dermed spare penge på “rigtig” mobilt bredbånd.

 

Brug mobilabonnement som bredbånd

Alt efter dit behov, er det ikke alle mobilabonnementer, der er aktuelle til brug som kun mobilt bredbånd. Streamer du film og musik og også gamer meget online, så bør du holde dig til almindeligt kablet bredbånd – primært fordi en ordentlig gaming-oplevelse kræver rigtig bredbånd.

Streamer husstanden meget video og musik på flere enheder på daglig basis, så skal du også være opmærksom på dit dataforbrug. De fleste mobilabonnementer har ikke nok data til et heftigt streaming-forbrug på flere enheder dagligt, men der er et par muligheder. Der er dog også et par forhindringer, du skal være opmærksom på – dem kan du læse om sidst i denne artikel.

 

Store besparelser på mobilabonnement som bredbånd

Både Oister, YouSee og Telia har mobilabonnementer med fri data – eller det, der svarer til 1.000 GB til priser fra 149 kroner. Det kan faktisk betale sig at bruge at mobilabonnement som bredbånd i husstanden.

Oister 
Fri data, fri tale
Pris: 149 kroner / md. Se aktuelle tilbud.

Telia 
Fri data, fri tale
Pris: 249 kroner / md. Se aktuelle tilbud.

Telenor 
Fri data, fri tale
Pris: 300 kroner / md. Se aktuelle tilbud.

YouSee 
Fri data, fri tale
Pris: 399 kroner / md. Se aktuelle tilbud.

Til sammenligning koster almindelig mobilt bredbånd for eksempel fra omkring 200 kroner for 100 GB data og ønsker man 500-1.000 GB data om måneden, så koster det op mod 450 kroner om måneden. Derfor kan der være store besparelser at hente på at bruge et mobilabonnement med fri data som ens primære bredbånd i hjemmet.

Når det gælder rigtig bredbånd, så starterne priserne fra cirka 200 kroner om måneden. Man får fri data, men hastigheden er meget begrænset, typisk omkring 10-15 Mbit/s. Bredbånd med højere hastigheder koster fra omkring 220 kroner. Til sammenligning er datahastigheden i mobilabonnementer typisk mellem 17-171 Mbit/s.

 

Også en fordel at bruge mobilabonnement med begrænset data som bredbånd

Har husstanden et moderat internetforbrug, hvor man enten ikke streamer video eller kun i begrænset omfang 3-4 timer om ugen, så kan man også med fordel bruge et billigt mobilabonnement som bredbånd.

Herunder kan du se en guide til 10 bedste mobilabonnementer med meget data inkluderet til dem med moderat forbrug:

#1 Greentel
1 times tale, 10 GB data
Pris: 79 om måneden. Se aktuelle tilbud

#2 Oister
5 times tale, 25 GB data
Netværk: 3
Pris: 89 om måneden. Se aktuelle tilbud

#3 Oister
Fri tale, 50 GB data
Netværk: 3
Pris: 109 om måneden. Se aktuelle tilbud

#4 OK Mobil
10 timers tale, 40 GB data
Netværk: Telenor
Pris: 109 om måneden. Se aktuelle tilbud

#5 CBB Mobil
10 timers tale, 40 GB data
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 119 om måneden. Se aktuelle tilbud

#6 GreenSpeak
10 timers tale, 40 GB data
Netværk: Telia/Telenor
Pris: 119 om måneden. Se aktuelle tilbud

#7 Oister
Fri tale, fri data
Netværk: 3
Pris: 149 om måneden. Se aktuelle tilbud

#8 CBB Mobil
Fri tale, 60 GB data
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 149 om måneden. Se aktuelle tilbud

#9 Telia
Fri tale, fri data
Netværk: Telia
Pris: 249 om måneden. Se aktuelle tilbud

#10 Teleselskabet 3
Fri tale, 80 GB data
Netværk: 3
Pris: 280 om måneden. Se aktuelle tilbud

 

Det skal du være opmærksom på

Teleselskaberne er som udgangspunkt ikke interesseret i, at du bruger et billigere mobilabonnement som mobil bredbånd i en 4G-router i stedet for deres dyrere tilbud på mobilt bredbånd. Du kan komme ud for, at teleselskabet vil sige, at du ikke kan bruge mobilabonnementet kun som bredbånd i en 4G-router, men der har du lovgivningen på din side.

Loven om netværksneutralitet siger nemlig, at man skal kunne bruge sin data uanset abonnementstype helt som man vil. Derfor må teleselskaberne hverken blokere brugerne fra at bruge et mobilabonnement som bredbånd via en 4G-router eller sætte begrænsning på, hvor meget data andre enheder må bruge via dit mobilabonnement.

Se også: Find priser på bredbånd