Populær svensk internetmåler klar i Danmark

Bredbandskollen er en populære tjeneste i Sverige til at mål hastigheden på ens bredbånd og mobile internetopkobling. Nu er Bredbandskollen også klar i Danmark.

Populær svensk internetmåler klar i Danmark

Der findes flere måder at måle ens internethastigheder på, hvad enten det er almindeligt bredbånd eller mobil dataopkobling. Nu får vi så endnu en måde herhjemme, nemlig den svenske hastighedsmåler Bredbandskollen.

Bredbandskollen har været i Sverige siden 2007 og der er, ifølge selskabet bag, blevet foretaget mere end 200 millioner målinger i Sverige med tjenesten.

Se også: Kort der viser mobildækning i Danmark

Mål hastighed og stil krav til dit selskab

Projektleder Rickard Dahlstrand fra Bredbandskollen forklarer, at Bredbandskollen giver brugerne et værktøj til at kunne stille krav til operatørerne og han påpeger, at det har ført til en forbedring af vilkårene på det svenske bredbåndsmarked.

Hvis man angiver sin abonnementstype, får man også en vurdering af, om hastigheden er god eller dårlig, samt gode råd til, hvad man kan gøre for at forbedre opkoblingen.

Se også: Priser og tilbud på bredbånd

Bredbandskollen til bredbåd og mobilt internet

Bredbandskollen finder man på bredbandskollen.dk, hvor man kan måle ens bredbåndshastighed i hjemmet, sommerhuset eller på arbejdspladsen og er gratis at bruge.

Den kommer også som gratis app til  iOS og Android, så man også kan bruge den til at måle ens datahastighed på mobilen.

Se også: Bedøm mobildækningen hos dit teleselskab

Bredbandskollen i Danmark mangler lige det sidste

Bredbandskollen.dk fører godt nok en ind til bredbandskollen.se, hvor sproget også er svensk, dog er appen til iOS og Android på dansk.

Appen mangler dog at blive justeret helt til, da TDC ikke er anført over teleselskaber med eget netværk, men det er derimod Tele2, som bekendt ikke opererer i Danmark.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd