Bredbånd til ældre – denne slags passer bedst

Hvilken type internet og hastighed passer bedst til ældres brug og behov? Her guider vi til det rigtige valg af bredbånd til ældre.

Bredbånd til ældre – denne slags passer bedst

Det er ikke kun de unge, der i dag skal have internet i hjemmet og på mobilen – de ældre har også taget teknologien til sig. Dog kan  markedet med internet og bredbånd til hjemmet være uoverskueligt, og også dyrt. Skal man vælge brebånd via kabel-tv, fiber, mobilnettet eller noget helt andet? Her hjælper vi med at finde det bredbånd, der passer ældre bedst.

Det er i dag svært at leve uden internet i hjemmet. Ikke kun fordi der skal streames radio, musik og tv, men også fordi mange andre ting foregår digitalt. Dog skal man huske på, at der findes forskellige behov. Derfor behøver man ikke altid vælge den største og hurtigste løsning, når det reelle behov er langt mindre.

Der er netop nu stor konkurrence blandt udbyderne af internet, specielt når det kommer til den hurtige kablede slags, også kaldet 1.000 Mbit bredbånd. Det er dog de færreste der har behov for så hurtigt net. Udfordringen er, at udbyderne har fjernet de langsommere og billigere abonnementer, hvorved man kan blive tvunget til at vælge den dyre løsning. Og dog, for der findes nemlig et bedre alternativ.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er det rigtige valg til ældre

Der findes overordnet to slags internet: kablet og trådløst. Herunder finder man forskellige typer, men det behøver vi, for overblikkets skyld, ikke at dykke med i lige nu. Her mener vi, at mobilt bredbånd er det rigtige valg til ældre. Og det er der flere grunde til, men først og fremmest er det billigere og lettere at komme i gang med.

Hvor normalt bredbånd benytter en kablet forbindelse, til at få forbindelse til internettet, så benytter mobilt bredbånd et mobilnet. En af de helt store fordele ved mobilt bredbånd er simpliciteten. Hvor kablet bredbånd ofte kræver mere teknisk snilde, så er mobilt bredbånd uhyre simpelt. Hos en udbyder får man en router (denne kan man også selv købe) og et sim-kort. Det sim-kort isættes router, routeren sættes i strømstikket og vupti, så er der internet. Det eneste man nu skal gøre er, at forbinde computer, telefon og andet udstyr til det nye Wi-Fi-netværk. Det betyder også, at mobilt bredbånd tages med på ferien eller i sommerhuset.

Ved mobilt bredbånd køber man, ligesom i et mobilabonnement, en mængde mobildata, som man kan bruge til at være på internettet. Alt efter om man bruger internettet lidt, mellem eller meget, så vælger man abonnementet derefter. Bruger man det lidt, kan man nøjes med under 100 GB, bruger man det mere, så skal man vælge et sted mellem 100 og 500 GB og bruger man det meget, så skal man vælge fri data. Jo mindre data man har behov for, desto billigere er abonnementet. Herunder lister vi billige og gode valg af abonnementer til mobilt bredbånd til ældre.

Abonnementer med mobilt bredbånd

#1 Duka
20 GB (4G)
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 79 kroner per måned

Se aktuelle tilbud hos Duka

#2 GladMobil
30 GB (4G)
Netværk: Telia/Telenor
Pris: 99 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos GladMobil

#3 Oister
60 GB data (4G)
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 119 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#4 OK Mobil
100 data (4G)
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 159 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos OK Mobil

#5 Telenor
200 data (4G)
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 199 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

#6 Oister
Fri data (4G)
Indeholder 2.000 GB data om måneden
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 229 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#7 CBB Mobil
Fri data (4G)
Indeholder 1.000 GB data om måneden
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 229 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

#8 Teleselskabet 3
Fri data (4G)
Indeholder 1.000 GB data om måneden
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 230 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos 3

#9 Telmore
Fri data (5G)
Indeholder 1.000 GB data om måneden
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#10 YouSee
Fri data (5G)
Indeholder 1.000 GB data om måneden
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos YouSee

Bedst bredbånd til ældre, marts 2021

Denne guide med det bedste bredbånd til ældre er fra marts 2021. Mobilt bredbånd er let at komme i gang med, let at tage med, let at fixe hvis det ikke virker og er samtidig ofte den billigste løsning. En enkelt ting man skal være opmærksom på ved mobilt bredbånd er, at det benytter mobilnetværk. Skal man opnå en hurtig hastighed, så kræves der også en fornuftig dækning. Så husk at tjekke dækningen hvor du bor, inden du køber et abonnement med mobilt bredbånd.

Se også: Tips og guides til bredbånd