Bredbånd med bedst dækning og stabilitet

Bredbånd med dårlig dækning og ustabile hastigheder går naturligvis ikke. Sådan sikrer du dig god dækning og stabile hastigheder.

Bredbånd med bedst dækning og stabilitet

Hvilken type kablet bredbånd giver den bedste dækning og er mest stabilt? Det kan være to spørgsmål, man tænker ikke er nødvendige at stille. Når først kablet er trukket ind i huset, så er dækningen vel 100 procent og det er stabilt som var det strøm. Sådan er det desværre ikke nødvendigvis, særligt en type bredbåndsteknologi kan være en udfordring.

Hurtig og stabilt bredbånd

Bredbånd via telefonstikket kan nemlig være mere ustabilt end via kabel-TV og fiber. Bredbånd via telefonstikket kaldes også DSL og ADSL. Det er en teknologi, der efterhånden er gammel og den omdanner dit telefonkabel til en digital bredbåndsforbindelse. Fordi det er en gammel teknologi, så er hastighederne heller ikke så høje og det er altså heller ikke så stabilt som nye typer bredbåndsopkoblinger via kabel-tv eller fiber.

Så spørger du måske, hvorfor man så skulle vælge bredbånd via telefonstikket. For mange er det faktisk ikke et valg, da det kan være den eneste tilgængelige løsning til ens husstand. Bredbånd via telefonstikket er nemlig den klart mest udbredte løsning i hele landet, mens både fiber og kabel-tv-bredbånd ikke er tilgængelig lige så mange steder.

Se også: Hvilken WiFi router er den bedste?

Er tv-bredbånd den eneste løsning, så overvej mobilt bredbånd

Er det kun muligt for dig at få kablet bredbånd via telefonstikket, så bør du faktisk undersøge mulighederne for mobilt bredbånd til dit hjem i stedet for. Det kan også være en ustabil løsning i peak-perioder, men hastighederne vil som regel være højere og priserne lavere.

Tidligere var mobilt bredbånd hæmmet af begrænset data. Det er det i princippet stadig, men du kan få både 1.000 og 2.000 GB data for godt 200 kroner om måneden.

Er du i tvivl om, hvorvidt bredbåndsudbyderen nu også kan leve stabile hastigheder, så kan du ringe til dem og høre hvilken type kabler og hastigheder de garanterer på din adresse. Du kan også altid tjekke, hvilken løsning de kan tilbyde på lige netop din adresse på de enkelte udbyderes hjemmeside.

Se også: Priser på bredbånd

Udstyret kan være den store flaskehals for dit bredbånd

Når først det kablede bredbånd er trukket ind i din husstand, så er det ofte routeren og dit netværksudstyr, der skaber eventuelle problemer for netværksopkoblingen. Hvis du har en gammel router, er det ikke sikkert, den kan håndtere det kablede bredbånds høje hastigheder og den kan også være teknisk ustabil.

Bor du i et stort hus eller et hus eller lejlighed med flere etager, så kan signalet også have svært ved at trænge ud i alle hjørner og afkroge. Er det tilfældet, skal du prøve at forbedre signalet med en WiFi repeater eller WiFi forlænger.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Efterfølgende nyt om emnet

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. Steen Jørgensen fortsatte historien. Efterfølgende d. 25/6/2021 bragte vi en artikel der drejer sig om Det billigste bredbånd med TV-kanaler? – Du kan læse den her. Tjek også seneste nyt om temaet her..