børnetelefonen gratis rådgivning

Så tidligt får børn deres første mobil

Næsten syv ud af ti børn får deres første mobiltelefon, inden de fylder 10 år. Det viser en undersøgelse fra TDC Group. Og det til trods for, viser undersøgelsen også, at 59 procent af alle forældre mener, at børn skal være mindst 10 år, inden de får deres første mobil.

Se også: De bedste mobilabonnementer til børn

Forveksler børns teknikske snilde med digital forståelse

Børn har et intuitivt forhold til teknologi og er langt hen ad vejen formentlig på niveau eller over niveau i forhold til deres forældre. Det kan indimellem få forældre til at forveksle deres børns tekniske færdigheder med digitale kompetencer i bredere forstand, vurderer Pernille Erenbjerg, koncernchef hos TDC Group.

“Vores børn har teknisk snilde – men det er ikke ensbetydende med, at de forstår de digitale færdselsregler”, vurderer hun og dem må forældre hjælpe til med at få tegnet op for børnene.

Se også: Bedste mobiltelefoner til børn

Mange forældre har behov for hjælp

Mange forældre føler sig dog ikke klædt godt nok på til at hjælpe deres børn med digitale problemstillinger, viser erfaringer fra bl.a. ForældreTelefonen hos Børns Vilkår, hvor mange forældre ofte spørger til, hvornår et barn må oprette en profil på de sociale medier, hvor længe et barn bør sidde foran en skærm, og hvad de skal stille op, når deres børn mobbes via sms eller får sårende kommentarer på sociale medier.

“Mange forældre efterspørger  konkret viden og redskaber til, hvordan de kan hjælpe deres børn med at begå sig på nettet,” forklarer formand for Børns Vilkår, Peter Bartram og derfor har TDC Group og Børns Vilkår indledt et samarbejde, hvor de via oplysning og undervisning vil give forældre konkret viden og værktøjer, så de bedre kan forstå og tage hånd om deres børns onlineliv.

Se også: Billige mobilabonnementer

57 procent af forældre tjekker indholdet på børnenes telefoner

Der er dog forældre, der er opmærksomme på, hvad der er muligt for at sikre børnene på nettet. 10 procent af forældrene har for eksempel sat en form for børnesikring på børnenes telefon, og hele 57 procent af forældrene tjekker indimellem indholdet på børnenes mobiltelefon og Pernille Erenbjerg synes, det er positivt, når forældre engagerer sig i børnenes digitale aktiviteter.

“Men det er vigtigt at understrege, at selv om forskellige former for børnesikring kan være gode og fornuftige, så kan de aldrig stå alene. Det afgørende er, at forældre udviser interesse for børnenes digitale oplevelser, så det bliver en helt naturlig del af snakken hen over middagsbordet,” siger Pernille Erenbjerg.

Se også: Nyheder om mobil og børn