Køb det bedste bluetooth headset

Bluetooth headset – en guide: Læser du det her, så er der stor chance for, at du har en rigtig smart og god mobil, der bare kan det hele: Gå på nettet, tage billeder, spille spil, streame video i høj kvalitet og meget andet. Der er jo snart ikke den ting, som en mobil i dag ikke kan.

Det skulle da lige være at levere god og klar lyd til tale – selv den bedste mobil kan have problemer med lydkvaliteten. Med alle de antenner og teknikker, der ligger i en mobil i dag, så betyder det generelt ringere lydkvalitet ved tale end den gang, man bare havde en ”dum” mobil.

Men også andre ting kan spille ind. Måske din mobil ikke har særlig god teknik til at håndtere baggrundsstøj eller blæsevejr. Måske din mobil er blevet lidt gammel og mikrofonen slidt med dårlig lyd til følge.

Det kan også være, at du har behov for at kunne bruge begge hænder, selvom du taler i mobil.

Faktisk er det mobiltelefoner til ældre, der typisk har den bedste lyd, da de ikke er helt så proppet med funktioner.

Vi guider her til, hvad du skal tænke over, når du køber bluetooth headset.

Sådan finder du billig mobilabonnement.

1. Lydkvaliteten

De bedste bluetooth headset har rigtig gode teknikker til at frasortere baggrundsstøj. Det betyder, at den, du taler med, ikke bliver genereret, selvom du befinder dig i omgivelser med meget støj eller hvis det blæser. Et godt headset har også rigtig gode mikrofoner, der sikrer en god lyd.

2. Frihed

Sidder dit bluetooth headset godt i øret eller rundt om øret, så har du fuld frihed til at bevæge dig, som du vil og til at bruge begge hænder, når du taler.

3. Designet

Bluetooth headset kommer i mange størrelser og formater. Sidder du på kontor med minimal aktivitet, så kan du vælge et, man bare sætter direkte i øret. Bevæger du dig ret meget, når du bruger headset, så bør du gå efter et, der sidder fast om øret. De kan dog være ret problematiske, hvis du bruger briller. Bruger du headset, når du træner og løber, så bør du gå efter et, der sidder fast rundt om nakken og i øret.

4. Funktioner

Mange bluetooth headset i dag har en del anden funktionalitet end blot at tale i. Man kan for eksempel sige, at den skal ringe en person op, eller afvise et opkald med stemme. Vores erfaring er dog, at du skal gå efter et headset, der er let at besvare opkald med og som har god lyd. Det er de to absolut vigtigste ting i et headset.

5. Batteri

Det er svært at sige, hvor længe batteriet i et bluetooth headset række i praksis – det står og falder med, hvor meget du taler. Men de er hurtige at lade op og køber man et headset til 600-700 kroner, så kan du være heldig, at der også følger en lille batteridock med, som du kan oplade headsettet med. Den kan typisk klare 2-3 opladninger, så du også er sikker på, at der er strøm til dit headset på farten.

bluetooth headset

6. Undgå bøder

Taler du i mobil i bilen uden brug af for eksempel et bluetooth headset, så koster det en bøde på 1.500 kroner, hvis du bliver snuppet.

7. Pris

Prisen for et bluetooth headset er raslet ned de sidste par år og du kan sagtens nøjes med at bruge 200-300 kroner for at få et fint headset. Stiller du store eller specielle krav, så bliver de noget dyrere, men stadig til et stykke pænt under 1.000 kroner.

Læs test af de bedste bluetooth headset til arbejde og sport.

  • Peter Jensen

    Man lan købe dem på e-bay til ca 50-80 kr som er fuld ud lige så god eller bedre end man kan kan købe herhjemme til 3-400 kr.