computer studiebrug

Billige computere til studiebrug – sådan vælger du den rigtige

Det nye studieår banker på døren og for at være bedst muligt forberedt og klar, er det vigtigt at man har en god og solid computer til noter, til at skrive opgaver på og til at holde den sociale og faglige kontakt med studiet. Sådan finder du den rette og billigste bærbare computer til studiebrug.

Selvom de fleste sikkert har råd til en dyr MacBook eller anden computer fra Apple, så bør man overveje, om det er pengene værd at bruge 8-9.000 kroner på en bærbar computer til studiebrug. Med mindre du skal bruge computeren til grafisk arbejde eller gaming, så har du faktisk ikke brug for en særlig kraftfuld bærbar computer, der koster spidsen af en jetjæger.

Du kan sagtens nøjes med at bruge 3.000 kroner på en computer, der vil få dig godt igennem de kommende par studieår. Her er nogle af de ting, du skal sikre dig, når du køber ny bærbar computer, der primært skal bruges til studiebrug.

Se også: Priser på computere

 

Sådan får du en god bærbar computer til studiebrug

Skærm:
Skærmen skal bare være 11-12 tommer stor, så har du en fin størrelse til at skrive og læse på og det betyder samtidig også, at computeren er let at tage med rundt på farten. Opløsningen skal som minimum være HD og helst fuld HD, hvis muligt. Læser og skriver du meget på din computer, går det ikke, at den er uskarp.

Tastatur:
Tasterne skal være rare at bruge: Trykmodstanden skal være god og der skal helst være en pæn afstand mellem tasterne – det giver den bedste skriveoplevelse.

Batteritid:
Batteritiden er vigtig, når man bruger computeren til studiebrug – i hvert fald på skolen eller det uddannelsessted, du nu engang går på. Det er ikke altid, man har mulighed for at lade sin bærbare computer op i løbet af en studiedag og derfor skal din bærbare computer helst have batteritid på 8-9 timer, så du er sikker på at kunne tage noter, skrive opgave, komme på intranettet og så videre i løbet af dagen.

Format:
En lille let bærbar computer egner sig bedst til studiebrug, når man skal have dem med frem og tilbage og let kunne sidde med den og skrive løs. Den behøver ikke være bygget i særligt lækre materialer, da det typisk vil presse prisen op.

Se også: Tablets til studiebrug

 

Windows, Chromebook eller Mac?

Der er reelt tre styresystemer at vælge mellem, når du går på jagt efter en bærbar computer til studiebrug – og i det hele taget. Det er Windows, Mac og Chromebook-computere.

Mac-computere er normalt ret kraftfulde og dyre og grundlæggende tilbyder de alt for meget i forhold til det, man har brug for. Til en høj pris vil man skyde over målet ved at vælge en MacBook.

Windows-computere kommer i alle mulige afskygninger og prislejer og kan sagtens være lige så dyre som MacBooks. Men de kan også være billige. Du kan snildt finde en god solid Windows-computer til 3-4.000 kroner., der giver en fin brugeroplevelse til studiebrug.

Chromebooks er generelt billige – samtidig er de rigtig gode, hurtige og pålidelige. Man får dog klart mest ud af dem ved at være online, da de ikke fungerer optimalt offline. Stort set alt fungerer online i en browser eller sky-tjeneste af en art og derfor sløves computeren ikke af indhold, der bliver gemt på computeren – det gemmes nemlig i skyen. Samtidig har Chromebooks lang batteritid, særligt i forhold til prisen.

Se også: Sammenlign priser på bærbare computere til studiebrug

 

Sammenlign priser på bærbare computere til studier

På pricepusher.dk kan du sammenligne priser på bærbare computere med Windows 10, Chrome OS eller MacOS (Apple Mac). Pricepusher.dk er Danmarks nye portal til prissammenligninger af mobiltelefoner, tablets, smartwatch, powerbanks, høretelefoner, højtalere og så videre samt også bærbare computere.

Du kan sammenligne priser på bærbare computere fra Microsoft, Acer, Asus, LG, Samsung, Sony, Apple og mange flere. Der findes som sagt rigtig mange forskellige typer bærbare computere i vidt forskellige prisklasser, så det kan være værd at sammenligne priser på bærbare computere, inden du køber.

Se også: Prissammenligninger på computere