bedste mobil til prisen xperia xa versus huawei p9 lite

De to bedste mobiltelefoner til prisen: Sony Xperia XA vs Huawei P9 Lite

Du kan sagtens finde mobiltelefoner, der er bedre end Sony Xperia XA og Huawei P9 Lite, hvis man ser bort fra prisen. Men ser vi på pris og kvalitet, så er det svært at finde en mobil, der giver mere værdi for pengene.

Vi ser her på, hvilken af de to billige og rigtig gode mobiltelefoner, der er bedst.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Den bedste mobil til prisen: Xperia XA vs P9 Lite

Sony og Huawei har begge lavet en mobil, der er så god og til så skarp en pris, at de måske har gjort sig selv lidt en bjørnetjeneste – for det er faktisk svært at anbefale deres dyrere mobiltelefoner, som de formentlig tjener mere på, frem for Xperia XA og P9 Lite.

Xperia XA står til cirka 2.300 kroner, mens P9 Lite står til knap 1.800 kroner.

Herunder kan du se, hvordan de to mobiltelefoner står over for hinanden mano a mano i vores 10 forskellige testkategorier.

bedste mobil til prisen xperia xa huawei p9 lite

Jeg vil knytte et par kommentarer til sammenligningen mellem de to mobiltelefoner her over.

 

Super batteri og god skærm i P9 Lite

Som man kan se, så står de meget lige på den samlede score. P9 Lites store styrke er den lange batteritid – den har et batteri på 3.000 mAh, hvilket er forbløffende godt for en mobil til under 2.000 kroner. Batteritiden på Xperia XA er fuldt ud acceptabel, den kan bare ikke matche P9 Lite.

P9 Lite har en skærm på 5,2 tommer med fuld HD-opløsning – det er også meget imponerende for en mobil til under 2.000 kroner.

 

Bedre kamera i Xperia XA

Til gengæld har Xperia XA et bedre kamera – det er specielt i mørke, vi ser stor forskel på billeder taget med de to telefoner. I mørke kan det være meget svært at få et brugbart billede med P9 Lite uden at bruge fotolys, mens det sagtens kan lade sig gøre med Xperia XA.

Hvorfor så ikke bare bruge fotolys i mørke med P9 Lite, kan man spørge – fordi brug af fotolys i mørke som regel lyser billedet for meget op, så man ikke får den hyggelige stemning med, som der kan være i lidt mere dunkelt belyste steder.

Xperia XA har også mange gode kamerafunktioner og en rigtig brugervenlig brugerflade til kameraet.

Den indbyggede højtaler i Xperia XA er rigtig god til musik og samtaler, mens lyden fra den indbyggede højtaler er for skinger til musik – til samtaler er den helt fin.

Design til forskel

Designmæssigt er Huawei P9 Lite velbygget nok, men har et noget kedeligt design – Sony Xperia XA er mere opsigtsvækkende med sin skærm, der går næsten helt ud til kanten på begge sider.

Godt nok er skærmen også lidt mindre med sine 5 tommer, men Xperia XA er 5,8 millimeter smallere og det mærker man altså tydeligt, når man betjener den med én hånd.

 

Prisforskel på 500 kroner

Begge mobiltelefoner har hver deres styrker: En rigtig god batteritid og god skærm i P9 Lite, et godt kamera og et flot design på Xperia XA.

Begge telefoner er billige, 2.300 kroner for Xperia XA og 1.800 kroner for P9 Lite – begge med mobilabonnement i én måned. Derfor står P9 Lite til umiddelbart at være det bedste køb. Dog er det meget værd for mig, at jeg kan tage brugbare billeder i mørke uden brug af fotolys

Så man må gøre lidt op med sig selv, hvilke krav man stiller til sin mobil: Begge mobiltelefoner er fremragende til prisen!

Sony Xperia XA

Se også: Test & bedømmelse af Sony Xperia XA

Bedste mindstepris: 2.306 kroner hos Oister

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Sony

Huawei P9 Lite

Se også: Test & bedømmelse af P9 Lite

Bedste mindstepris: 1.775 kroner hos Callme

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei