mobilsignal wifi danske toge

Regeringen sætter mange millioner af til at forbedre mobilsignalet i togene

Vi er stadig nogen, der kører i tog, selvom priserne stiger og servicen bliver dårligere. Men også internet og mobilsignal er typisk et problem, når man kører med tog – det ønsker regeringen nu at gøre noget ved og den sætter 100 millioner kroner af til at sikre bedre internet og mobilsignal i togene.

Sådan skal mobilsignalet forbedres i danske toge

Det forbedrede internet og mobilsignal skal blive en realitet ved at sætte repeatere op i togene samt 75 nye antenner lang skinnerne.

Også wifi skal hjælpe til med at forbedre mobilsignalet. Uden at det bliver nævnt, formoder vi, at det er WiFi Calling, man har for øje, når man vil sikre bedre mobildækning via wifi. Wifi Calling betyder, at mobiltelefoner, der understøtter denne teknik, vil kunne føre almindelige mobilsamtaler over en wifi-opkobling uden nødvendigvis at være på et mobilnetværk.

Udover det er smart med en ekstra opkoblingsmetode til mobile samtaler, så skulle Wifi Calling faktisk også give bedre lyd.

Bedre wifi vil naturligvis også komme almindelig internetopkobling til gode.

Se også: Mobilselskaber med bedst dækning

Bedre mobilsignal i togene er godt for pendlere

Ritzau har talt med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), der forklarer, at han selv har kørt meget med tog, og det er svært at arbejde, når forbindelsen kan finde på at hoppe af i tide og utide.

Hans Christian Schmidt forventer ,at det vil betyde, at man får bedre arbejdsforhold i togene, så pendlere, der rejser langt til og fra arbejde, kan bruge rejsetiden til at arbejde.

Se også: Skærpede krav til mobildækning i yderkantsdanmark

Arbejdet begynder i sommeren 2017

I følge eb.dk begynder man på forbedringerne en gang i løbet af sommeren 2017, så ind til da kan man altså fortsat benytte rejsetiden til at sove med god samvittighed.

Se også: Nyheder om mobildækning

Foto: Jens Hasse / Chili Foto