iphone x pris

Apple har skyhøj fortjeneste på iPhone X (10) – vil du stadig betale for festen?

Når der kommer en ny iPhone på markedet, skiller IHS Markit dem næsten altid ad for at se, hvor meget det koster at producere dem. Det har de også gjort med iPhone X (10) og de er kommet frem til, at det koster Apple 370 dollars at producere iPhone X, knap 2.500 kroner. Det gør den dyrere end tidligere modeller, men til gengæld er prisen også højere end nogensinde før – den danske pris starter ved 8.899 kroner.

Reel fortjeneste på op mod 3.900 kroner – der sendes i skattely

Prisen tager dog ikke shipping-opkostninger og udgifter til for eksempel forskning, licenser og til samarbejdspartnere med i betragtning – prisen vurderes ud fra, hvad de enkelte dele i iPhone X koster. Apple har altså ikke en fortjeneste på op mod 75 procent per solgt iPhone, deres fortjeneste ligger på cirka 38 procent, hvilket stadig er rigtig højt for en mobiltelefon. Det betyder, at Apple tjener mellem knap 3.400 og 3.900 kroner, hver gang de sælger en iPhone.

For et par år siden blev der regnet på, hvad LG tjente, hver gang de solgte en telefon og beløbet var for dem nedslående 8 øre per telefon.

Når Apple gang på gang kan fremvise kvartalsregnskaber med 60-70 milliarder kroner i overskud, er iPhone en væsentlig årsag til dette og man kan spørge sig selv, om man som forbruger kan lyst at sende så mange penge over i Apples pengetank, der oven i købet er dokumenteret at ligge i skattely – læs mere om det her.

Se også: Priser på de bedste alternativer til iPhone X (10)

Bedre telefoner til det halve i pris

Man kan selvfølgelig sagtens rose Apple for at være gode til at drive virksomhed og for deres evne til at forhandle lukrative aftaler hjem med samarbejdspartnere, men man bør gøre op med sig, om det virkelig er værd at kaste så mange penge efter en iPhone, som man er nødt til i dag.

Test af de seneste tre iPhones konkluderer over en bred kam, at der er tale om gode telefoner, men at den høje pris ikke kan retfærdiggøres sammenlignet med konkurrenterne. I dag kan du sagtens få en mindst lige så god eller bedre telefon til det halve i pris.

Se også: Bedømmelse af de bedste smartphones

Huawei Mate 10 Pro

Stor og flot skærm, lang batteritid, hurtig brugerflade, godt dual kamera.

Pris: Fra cirka 5.700 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

Samsung Galaxy S8 Plus

Flot skærm på 6,2 tommer, flot design, hurtig brugerflade og fremragende kamera.

 

Pris: Fra cirka 5.200 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung

 

LG G6

Flot design, en stor og skarp skærm, godt dual kamera, god batteritid og plads til hukommelseskort.

Pris: Fra cirka 3.300 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra LG

 

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner