Abonnementer med datadeling – disse teleselskaber sælger data-simkort

Er du på udkig efter et ekstra SIM-kort til at dele data på andre enheder såsom din tablet? Så få hjælp til at finde de bedste priser på datadelingskort her.

Abonnementer med datadeling – disse teleselskaber sælger data-simkort

Mange har ikke længere kun en smartphone, men også en tablet, en 4G-dongle eller måske endda en computer, som kan tage imod et SIM-kort. Den oplagte mulighed vil være at købe et separat abonnement til disse enheder, men da de kun skal bruge en dataforbindelse, betaler du unødvendigt meget ved at købe et abonnement, som også har tale, SMS, MMS og andre ydelser inkluderet.

I stedet bør du finde et mobilabonnement hos et teleselskab, der lader dig købe et såkaldt datadelingskort, ekstra SIM-kort eller datakort – kært barn har mange navne.

Læs også: Guide til billig telefoni

Hvad er et ekstra datakort?

Som navnet indikerer, er der tale om et ekstra SIM-kort. SIM-kortet er koblet til et normalt mobilabonnement. Det lader dig dele den data, du har til rådighed, ud på flere enheder. Har du for eksempel et mobilabonnement med 30 GB data per måned, kan du dermed bruge af de 30 GB data fra flere enheder frem for kun din smartphone. Et datakort kan ikke bruges til opkald og SMS/MMS.

Datadeling er en billigere måde at få mobildata på sine enheder på, da du dermed undgår at købe separate mobilabonnementer til dine forskellige enheder, som tager imod SIM-kort. I stedet skal du blot betale en månedlig pris, som er billigere end et særskilt abonnement, for SIM-kortet.

Køb ekstra SIM-kort med datadeling hos disse teleselskaber

Det er ikke alle teleselskaber, som sælger ekstra SIM-kort til datadeling. Herunder kan du se de teleselskaber, hvor det er muligt, og hvad det koster per måned.

#1 eesy
Op til 3 SIM-kort til datadeling for 25 kroner per måned per stk.
Netværk: TDC NET
Se aktuelle priser og tilbud hos eesy

#2 HALLO
Op til 3 SIM-kort til datadeling for 29 kroner per måned per stk.
Netværk: TDC NET
Se aktuelle priser tilbud hos HALLO

#3 TELMORE
Op til 3 SIM-kort til datadeling for 29 kroner per måned per stk.
Netværk: TDC NET
Se aktuelle priser og tilbud hos TELMORE

#4 YouSee
Op til 3 SIM-kort til datadeling for 30 koner per måned per stk.
Netværk: TDC NET
Se aktuelle priser og tilbud hos YouSee

#5 Telia
1 SIM-kort til datadeling for 50 kroner per måned
Netværk: Telia
Se aktuelle priser og tilbud hos Telia

#6 Teleselskabet 3
1 SIM-kort til datadeling for 60 kroner per måned
Netværk: 3
Se aktuelle priser og tilbud hos 3

Datadeling virker ikke med fri data og heller ikke altid via 5G

Selv om et ekstra SIM-kort til datadeling i mange tilfælde kan være smart og kan spare dig for mange penge, skal du være opmærksom på, at der gælder visse begrænsninger.

Nogle teleselskaber, for eksempel Telia, lader dig endnu ikke bruge 5G gennem et datakort. Andre teleselskaber har fjernet muligheden for at købe et ekstra datakort sammen med et abonnement med fri data – formentlig fordi det er en langt billigere løsning end at købe mobilt bredbånd, som teleselskaberne sælger til høje priser gennem særskilte abonnementer.

Hvis du dog bare skal bruge et ekstra SIM-kort til en tablet (og du ikke i forvejen har et abonnement med fri data), er der altså mulighed for at købe et ekstra SIM-kort til en god pris hos mange teleselskaber.

Se også: De bedste priser på mobilabonnementer