5G-dækningskort – se 5G-dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

Hvor god mobildækning på 5G-nettet har TDC NET, Telia, Telenor og 3 i 2023? Se 5G-dækningskort på alle fire mobilnet i Danmark.

5G-dækningskort – se 5G-dækningen hos TDC, Telia, Telenor og 3

I Danmark findes der fire mobilnet: TDC NET, Telia, Telenor og 3. Teleselskaberne er fortsat i fuld i gang med at udbygge deres 5G-net, og mobildækningen – især på 5G – bliver derfor bedre år for år.

Vi tager derfor her et kig på, hvor god mobildækningen på 5G er hos de fire mobilnet i Danmark. Til sidst kan du også se, hvor god (eller dårlig) danskerne oplever dækningen på de fire forskellige mobilnet i Danmark.

Læs også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

5G-dækningskort for TDC NET

TDC’s dækningskort viser, at der er stort set landsdækkende 5G. Teknologisk Institut har senest målt TDC NET’s 5G-dækning til at dække 99,3 % af landet.

Når man bevæger sig indendørs, er 5G-dækningen dog noget mere begrænset.

Teleselskaber, som bruger TDC NET, er YouSee, Telmore, eesy, HALLO, Velkommen og NetTalk.

5G-dækningskort for Telias mobilnet

Telia deler radionetværk med Telenor under navnet TT-Netværket, men da det bagvedliggende kernenetværk er forskellig, er der også visse forskelle på netværksoplevelsen.

Ved årsskiftet 2022/2023 dækker Telias 5G-mobilnet 80 procent af befolkningen. Det er dog endnu ikke hele landet, der har en grundlæggende 5G-dækning, og endnu færre har en “god” 5G-dækning – og igen færre har “rigtig god” 5G-dækning ifølge Telias dækningskort.

Teleselskaber, som bruger Telias mobilnet, er Telia selv, Greentel, Call me og Alka Mobil.

5G-dækningskort for Telenors mobilnet

Telenors dækker omkring 75 procent af danskerne med sit 5G-mobilnet. Ligesom hos de øvrige teleselskaber er der også markant bedre udendørs dækning end indendørs dækning.

Præcis som hos Telia, som Telenor deler radionetværk med, er der fortsat store huller i Telenors 5G-mobilnet, som skal udfyldes i 2023.

Teleselskaber, som bruger Telenors mobilnet, er Telenor selv, CBB Mobil, dukaTALE, OK Mobil og GreenSpeak.

5G-dækningskort for 3’s mobilnet

70 procent af alle danske husstande har nu adgang til 5G fra teleselskabet 3, og 5G-dækningskortet fra januar 2023 viser da også, at størstedelen af landet er ved at være dækket af 5G. 3 har ikke et dækningskort over den indendørs 5G-dækning.

Teleselskaber, som bruger 3’s mobilnet, er 3 selv, OiSTER og Flexii.

Kort over danskernes tilfredshed med de fire mobilnet

Èn ting er, hvilken påstået dækning teleselskaberne selv oplyser. En anden ting er, hvad danskerne på egen krop oplever og erfarer med TDC, Telia, Telenor og 3’s mobilnet.

På Telepristjek.dk kan du derfor se et dækningskort over 10.778 danske mobilbrugeres oplevede dækning i samtlige postnumre. Her kan du få et indblik i, om andre oplever god eller dårlig dækning i dit område. Du kan også se et dækningskort over de postnumre i Danmark, hvor der er god mobildækning fra alle teleselskaber.

Indtast dit postnummer herunder og se, hvilken udbyder andre danskere vurderer til at have bedst dækning i området:

Deltag i vores undersøgelse og hjælp andre

Du kan også deltage i vores undersøgelse om mobilselskabernes mobildækning og kundetilfredshed og hjælpe andre på vej til en bedre oplevelse med mobiltelefonen.

Se også: Hjælp til bedre mobilabonnement og dækning